64-notna polifonija v digitalnem klavirju Yamaha P-45

Polifonija

Polifonija je ena največjih sprememb, ki jih je Yamaha naredila v P45 od svojega predhodnika. P35 je imel 32-notno polifonijo, medtem ko ima ta model na voljo 64-notno.

Podvojitev pomnilnika na tej klaviaturi daje glasbenikom dvakratno količino not, ki jih lahko igrate naenkrat. Nisem prepričan, da bodo to povečali v prihodnjih modelih, ker si ne morem zamisliti ene glasbe, ki bi potrebovala več kot 64 not naenkrat.

Prednastavitve

Ta klaviatura ima na voljo 10 zvočnih posnetkov: klavir x2, orgle x 2, čembalo x2, električni klavir x2. Obstaja tudi način za strune in vibrafon.

Digitalni piano Yamaha P-45 ne bi priporočal nekomu, ki ima raje sintetizatorje ali sodobnejše zvoke. Zasnovan je bil za klasike.

Oblika in dimenzije

Kaj mi je všeč pri P-45? Ta model je bil zasnovan z mislijo na vsestranskost. Kljub temu, da ima 88 tipk, je izjemno kompakten in se lahko postavi v skoraj vsak prosto.

Kot stojalo lahko uporabite celo mizo. Je izjemno lahek, kar omogoča postavitev na X-okvir ali druga stojala.

Ljubitelji klavirja P-35 bodo opazili, da je ta model skoraj enak. Edina razlika je vhod USB, ki omogoča povezavo z računalnikom za uporabo programske opreme, ki temelji na MIDI. To je odlična možnost, če želite uporabiti tipkovnico kot MIDI krmilnik.

Posebne funkcije

Na tej klaviaturi so štiri odlične funkcije, o katerih morate vedeti, preden se odločite za nakup:

Vgrajen metronom – mislim, da je eden od najpomembnejših lastnosti dobrega glasbenika to, da se pri igranju zabava. Ta tipkovnica ima vgrajen metronom, ki ga lahko uporabite z notranjim zvočnikom pri štetju not, medtem ko vadite lestvico in arpeggio. Metronom je popolnoma nastavljiv, kar pomeni, da lahko prilagodite glasnost in hitrost.

 

V tej kategoriji preberite še: