Izbira primernega kopalniškega pohištva

Vsaka soba v našem domu ima svoj edinstven namen. Lahko bi rekli, da je kopalnica poseben prostor, saj predstavlja oddih od hrupa in hitenja zunanjega sveta. V njej začnemo in velikokrat tudi končamo svoj dan s prijetnim tuširanjem ali kopeljo. Ko izbiramo kopalniško pohištvo, je tako zelo pomembno, da posvetimo veliko pozornosti njegovim lastnostim. Pri tem pa moramo tudi upoštevati dimenzije samega pohištva kot tudi prostora, kamor ga bomo namestili. Načeloma moramo poznati samo nekaj preprostih osnov, če želimo opremiti svojo kopalnico na najbolj učinkovit način.

Dandanes je mogoče najti raznovrstne kopalniške bloke številnih velikosti, barv, oblik ipd. Namenjeni so najlažji opremi kopalnic vseh velikosti. Obenem pa izredno učinkovito izrabijo dani prostor, saj imajo vgrajene številne elemente, kot so umivalnik, ogledalo, omarice, police in še mnogo več.

Funkcionalnost pohištva v kopalnici je najbolj pomembno

Preden se odpravimo v nakup kakršnekoli opreme ali kopalniškega pohištva, se moramo vprašati, kaj sploh potrebujemo. Morda v kopalnici nimamo dovolj prostora, ali pa bi ga radi izkoristili na najboljši način, saj imamo veliko družino. Ogledala so zelo pomemben del pohištva – lahko so samostojna ali pa del kopalniškega bloka. Če na novo opremljamo kopalnico je priporočljivo, če si vizualno zamislimo vso pohištvo, ki ga potrebujemo.

Drugi zelo pomemben dejavnik pa so same dimenzije kopalnice. Dejstvo je, da lahko tudi v manjši prostor vgradimo zelo prostorno in funkcionalno ohišje. Za omenjeno nalogo so kopalniški bloki idealna rešitev, saj najbolje izkoristijo dani prostor. Če pa imamo večji prostor za opremiti, pa imamo več izbire, kar se tiče postavitve in oblike številnih elementov.

Kopalniški bloki olajšajo opremo kopalnice

Dandanes je mogoče najti raznovrstne kopalniške bloke številnih velikosti, barv, oblik ipd. Namenjeni so najlažji opremi kopalnic vseh velikosti. Obenem pa izredno učinkovito izrabijo dani prostor, saj imajo vgrajene številne elemente, kot so umivalnik, ogledalo, omarice, police in še mnogo več. Nekatere kopalniške bloke je možno postaviti na tla, druge pa namestiti na steno. 

Bloki obstajajo tudi v tako imenovani slim ali ozki izvedbi. Te so namenjeni čim ekonomični uporabi razpoložljivega prostora. Večinoma se uporabljajo kot kopalniško pohištvo v manjših prostorih. Če pa jih ni možno namestiti, pa obstajajo tudi v prosto stoječi izvedbi.

Ogledalo je ključen dodatek za vsako kopalnico

Ogledalo v kopalnici je veliko bolj pomembno, kot si mnogo ljudi sprva misli. Ima funkcionalno nalogo pri umivanju, čiščenju in opravljanju drugih higieničnih nalog. Obenem pa tudi poda večji občutek prostora. Če imamo več družinskih članov, bomo morda potrebovali več kot le eno ogledalo. Če pa nimamo veliko prostora na voljo, pa je dovolj, če si omislimo omarico z ogledalom. Za večje prostore, kamor želimo vgraditi kopalniške bloke, je pogosto najbolje uporabiti dve ogledali. Tako zagotovimo dovolj prostora za jutranjo pripravo vsem družinskim članom v jutranjih urah, ko se vsem mudi v šolo, službo ali drugam. Dovolj velika delovna ali shranjevalna površina je pomembna tudi pri drugem kopalniškem pohištvu, kot so omarice, prostor pod umivalnikom, prostor okoli straniščne školjke ipd.

Dodaten prostor za higienske potrebščine

Veliko ljudem se zgodi, da pri opremi kopalnice ne načrtujejo dovolj prostora za shranjevanje brisač, pen za britje, toaletnega papirja ipd. Vedno je priporočljivo, da imamo na razpolago dovolj prostora za vse prej omenjene in druge potrebščine. Pogosto je možno uporabiti prostor pod na steni nameščenim umivalnikom za shranjevanje številnih stvari. Če pa kupujemo kopalniško pohištvo v obliko blokov, pa je dobro poskrbeti, da imamo na voljo čim več omaric, polic in drugih shranjevalnih površin.

V tej kategoriji preberite še: