Kdaj so zobni implantati najučinkovitejša rešitev

V preteklosti je izguba zob pomenila nekaj najbolj groznega, kar nas sploh lahko doleti v povezavi z zobmi. Dandanes ta pojav še zdaleč ni prijeten, vendar obstajajo zelo hitre pa tudi učinkovite rešitve. Med njimi so zagotovo tudi zobni implantati.

Morda so vam zobni implantati poznani pod pojmom zobni vsadki. V resnici je to povsem en in isti izdelek. Je pa res, da so vam na trgu na voljo implantati najrazličnejših kakovosti. Ravno od tega pa je v veliki meri odvisna tudi cena za njih. Priporočamo vam, da se že na daleč izogibate prepoceni implantatom, saj je velika verjetnost, da so narejeni iz slabega materiala, ki pa vam v ustih zagotovo ne bo prav dobro koristil.

Implantati so odlično nadomestilo zobne korenine

Morda si v tem hipu napačno predstavljate, da so zobni implantati nadomestilo za celotni izgubljeni zob. To zagotovo ne drži povsem. Zobni vsadek je namreč odlično nadomestilo korenine odpadlega zoba.

Morda so vam zobni implantati poznani pod pojmom zobni vsadki.

Če se boste po izgubi zobu ali več zob hkrati odločili za implantate, vas bodo strokovnjaki za zobe najprej temeljito pregledali, ali ste sploh ustrezni kandidat za implantat. Ko boste na spletu prebirali o tem, kdo vse je lahko kandidat za zobne vsadke in komu jih stroka ne priporoča, boste hitro ugotovili, da je skoraj vsakdo med vami ustrezen kandidat.

Material zobnega implantata

Zobni implantati na prvi pogled delujejo kot vijaki. A ti vijaki niso narejeni iz kakršnega koli materiala, temveč iz kakovostnega titana. Zanj je značilno, da se v ustih zelo dobro obnese. In čeprav vam bodo v vašo ustno votlino namestili najbolj kakovostne implantate, pa boste morali še toliko bolj paziti na samo vzdrževanje in ne nazadnje tudi na samo nego zob.

Ob skrbnem vzdrževanju in negi zobnih implantatov bo njihova življenjska doba še daljša. To vam bo še posebej poudaril tudi strokovnjak, ki vam bo na povsem neboleč in relativno dokaj hiter način implantate vstavil v ustno votlino.

Za zobne implantate se ob izgubi zob večina odloči tudi za to, ker pri posegu niso vključeni nobeni zahtevni in specifični kirurški posegi. Več o tej storitvi pa si lahko preberete tudi na spletni strani zobozdravstvo-skorjanc.com

Preberite si še članek o ovulaciji kot osnovnem pogoju za žensko plodnost.

V tej kategoriji preberite še: