Previjalna miza

Kakšna naj bo previjalna miza? Z udobno, praktično in večnamensko previjalno mizo bo vse veliko lažje in enostavnejše. Kaj pri previjalni mizi pomeni »udobje«? To, da starša, ki otroka previja ne boli hrbtenica, torej je primerno visoka, kar po navadi pomeni v višini trebuha.

Naslednji izraz je »praktičnost«. Praktična miza je predvsem tista, ki ima dovolj veliko površino, da nanjo lahko položimo vse prepotrebne pripomočke. Od različnih mazil, posodice s fiziološko raztopino, oblekic, plenic, ipd. Po izkušnjah mnogih staršev je najbolje, da je, če je le možno, površina mize prilagojena velikosti največje možne blazine, ki se prodaja v trgovinah. Za pojmom praktičnost previjalne mize pa se skriva še sledeče. Če prostora v kopalnici ni zadosti, se lahko odločimo lahko tudi za tako, ki bo postavljena preko bideja ali preko pralnega stroja.

Tretji pojem, ki odlikuje kvalitetno previjalno mizo je »večnamenskost«. Kam z mizo, ko le-te ne potrebujemo več in jo je naš malček že prerastel? Smiselno je, da predhodno mislimo na to in si kupimo tako previjalno mizo, ki lahko kasneje postane del našega ostalega pohištva! V kolikor imamo v kopalnici dovolj prostora je najbolje, da je miza samostojna, v obliki predalnika, ki jo kasneje uporabimo kot komodo v naši dnevni sobi, spalnici ali predsobi. Torej možnosti je več. Izbiramo lahko med različnimi barvami, v naprej si lahko zamislimo, koliko predalov naj bi imela naša previjalna miza, kako široka naj bo, kakšen material se bo najbolje zlil z ostalim pohištvom,…

Torej zakaj naše previjalne mize ne bi bile udobne, praktične in večnamenske hkrati?

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *