Preselite svoj strežnik v virtualo

VPS ali virtualni strežnik je zelo uporabna možnost, ki postaja vedno bolj popularna tudi v Sloveniji. Pojavlja se namreč vedno več ponudnikov te storitve, prav tako pa tudi vedno večje povpraševanje strank po njej. Slednje so se namreč začele zavedati, da je fizični strežnik zanje lahko veliko breme. Je namreč drag, okoren za prenašanje in namestitev in zavzame veliko prostora. Poleg tega pa je treba skrbeti še za pravilno delovanje, backup podatkov ter vzdrževanje. Večja podjetja si take stroške lahko privoščijo, manjša pa ne vedno. Zato je VPS prava rešitev zanje!

Poenostavite si poslovanje z virtualno rešitvijo

Virtualne rešitve se vedno pogosteje uporabljajo. Tehnologija namreč vsak dan napreduje, povezave z internetom pa so danes že izjemno hitre. To pomeni, da virtualni dostop do oddaljenega strežnika oziroma VPS za uporabnika ni nič drugačen, kot če bi imel strežnik v isti sobi. Vse poteka zelo hitro in brez zapletov. To pomeni, da do vseh podatkov na vašem virtualnem strežniku lahko kadar koli dostopate, jih spreminjate, urejate, brišete in podobno. Vse to poteka popolnoma enako kot na fizičnem strežniku. Razlika je le v tem, da vam tega ni treba kupiti in vzdrževati.

V tujini je VPS (https://www.domenca.com/vps-gostovanje/) prav zaradi tega izjemno priljubljen. Podjetja se namreč zavedajo praktičnosti te rešitve. Poleg tega pa so najemnine za poslovne prostore drage, zato skušajo poslovne prostore čim bolj zmanjšati in optimizirati. V njih pogosto ni prostora za strežnike, predvsem pa je brez njih podjetje veliko bolj mobilno. Selitev strežnikov je namreč zelo zamudna, zato podjetje veliko lažje preseli svoje poslovne prostore, če ima namesto fizičnega strežnika VPS.

VPS za zmanjšanje stroškov

Izračunajte si, koliko boste za VPS plačevali na leto, ter ta znesek primerjajte s ceno strežnika. Ugotovili boste, da lahko za ceno strežnika kar dolgo časa uporabljate VPS. Če k sami ceni nakupa prištejete še ostale stroške, ki jih boste imeli z njim, pa se VPS vsekakor tudi s finančnega vidika več kot splača. V kolikor mislite, da bi bila to prava rešitev za vas, preverite možnosti in poiščite ne le najbolj ugodnega, ampak tudi najbolj zaupanja vrednega ponudnika, kot je domenca.com.

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *