Dnevni regali niso samo prostor za shranjevanje

Dnevni regali ne služijo zgolj kot odlagalna površina za naše stvari, temveč tudi kot lepotni dodatek prostora. Dnevno sobo na ta način razbremenite, polepšate in ji dodate pridih odprtega ter čistega prostora. Pametna izbira elementov vam znatno polepša prostor. Velikost, obliko in razporeditev polic izberite glede na vaše vsakodnevne potrebe po odlagalni površini. Nekaj prostora pustite tudi za različne dekorativne izdelke, knjige in druge okraske.

Izberite čim več površine in prostornine za shranjevanje

Niso samo dnevni regali (http://www.volino.si/splosno-pohistvo/dnevni-regali.html) tisti, ki naj vsebujejo obilo prostora za shranjevanje. Multifunkcionalnost ostalih elementov v sobi, bo pripomogla k bolj čistemu in zračnemu vzdušju. Izberite kavne mizice s predali ali policami, kamor boste odlagali daljince ali pa časopis. Taburet naj ima dvižno sedežno površino, pod katero lahko spravite različne malenkosti. Zanimiv dodatek so tudi različne skrinje v stilu gusarskih skrinj. Izberete skrinjo, ki se vizualno ujema z vašo sedežno garnituro, preprogo ali barvo sten.

Preusmerite fokus na regale

Police in vitrine privabijo pogled nase. Z njimi preusmerite pogled z drugih elementov. Izberite visoke regale, ki segajo od tal do stropa. Delno jih vsekakor zasteklite, da preprečite nabiranje prahu na vaših dekorativnih izdelkih. Drugače pa se raje izogibajte popolnemu zaprtju polic. Na police namestite različne knjige, vaze, fotografije in druge izdelke sentimentalne vrednosti. Razporedite jih  nesimetrično in malce razmetano, saj bodo tako bolj prišli do izraza. Platnice knjig lahko tudi barvno razporedite, da ustvarite barvni mozaik.

Netradicionalno pohištvo

Moderen izgled boste dosegli tudi z izbiro elementov, ki niso popolnoma tradicionalni. Izberite pohištvo s posebnimi detajli, rezi, barvo in unikatnim dizajnom. Klasično belino regalov dopolnite s stekleno površino, različnimi okraski in dodatki. V kolikor boste izbrali regale brez zadnje stranice, pa stene vsekakor prebarvajte v živih odtenkih. Kontrast med sterilno belino in živo rožnato, modro ali zeleno barvo bo vsekakor popestril prostor.

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *