Spalnice

Spalnica je prostor, ki je namenjen obnavljanju moci ter sprostitvi po napornem in dolgem dnevu. Ce smo zjutraj, ko vstanemo, svezi ter spociti, potem je spalnica opravila svojo vlogo tako kot se spodobi. Nic ni namrec boljsega kot pa to, da v nov dan zakorakamo svezi, spociti ter pripravljeni na nove izzive. A na to, da bo spalnica dosegla svoj ucinek in da bomo zjutraj vstali svezi in spociti, moramo misliti ze vnaprej in pravilno izbrati vse elemente, ki jih bomo postavili v spalnico. 

 1.) Pohištvo V pohistvenih salonih so nam na voljo mnoge spalnice in v poplavi ponudb se je kar tezko odlociti, kaj bomo kupili. Pri izbiri pohistva moramo biti pozorni predvsem na njegove dimenzije. Kot prvo se mora vso pohistvo, ki ga bomo postavili v spalnico, skladati z dimenzijami prostora.
V nasprotnem primeru se nam lahko kaj hitro zgodi, da bo spalnica prevec natrpana in da bo priprava na spanje postala slalom med pohistvom in drugimi elementi. Kot drugo pa so dimenzije pohistva (predvsem postelje) pomembne za nas spanec. 
Ste ze kdaj spali v postelji, ki je bila prekratka? Skoraj zagotovo se niste naspali tako, kot bi se naspali v postelji ustreznih dimenzij. Poskrbite, da bo postelja dovolj dolga in dovolj siroka, se posebej, ce v njej ne boste spali sami.

2.) Barve Zagotovo ni spalnice, kjer si njej lastnik konec dneva ne bi zelel odpociti in pozabiti na vse skrbi. Temu moramo prilagoditi tudi izbiro barv. Spalnica ni prostor, kjer bi stene prepleskali z zivimi in kricecimi barvami. 
Za to raje uporabite delovno sobo. V spalnici pa stene raje prepleskajmo z neznimi in mirnimi odtenki, ki bodo pomirili telo ter duso: – zelena – marelicna – nezno modra – bela

3.) Osvetlitev Ce imate moznost v spalnico spustiti dnevno svetlobo, potem to izkoristite, kolikor se le da. Dnevna svetloba je dokazano najboljsi vir svetlobe, prav tako pa odlicno pomiri napeto telo. Seveda pa v spalnici nikakor ne gre brez svetil. 
Za splosno osvetlitev spalnice je najboljsa stropna svetilka, ki naj bo namescena nad vznozjem postelje. Ne smemo pa pozabiti se na nocne lucke, ki nam zvecer nudijo dovolj svetlobe, da lahko v miru preberemo knjigo, ob tem pa ne motimo partnerja, ki ze spi.

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *