Ste že bili kdaj v dilemi ob nakupu otroške postelje?

Marsikomu se to ne zdi pomembna stvar, a verjeli ali ne, je postelja pomemben element otroške sobe, zato mora biti tudi skrbno izbrana. Tudi sami ne spite udobno v kateri koli postelji, kajne? Glede na obseg ponudbe v današnjih časih, pa postanejo stvari še toliko bolj zapletene. Nekateri so v dilemi ali kupiti navadno posteljo ali pograd, morda posteljo v obliki avtomobila in podobno.

Dejstvo je, da so otroške postelje na voljo v različnih barvah in velikostih, katere se nanašajo na starost in višino otrok. Na to morate biti pozorni, da ne bi otroku kupili premajhne oziroma prekratke postelje. Najmanjše velikosti postelj so navadno odlične za otroke, ki so ravno prerasli zibelko in si želijo bolj odraslo ležišče. Za najmlajše je danes omogočen tudi nakup postelje, katera v paketu združuje tudi univerzalni predal in previjalno ploščo.

 

Nekaj nasvetov pri nakupu otroške postelje:

  • Pograd je primeren za otroške sobe, kjer spi več otrok oziroma v primeru, da je vaš otrok navajen, da zaspite z njim v sobi.

  • Zelo primerne so tudi dvignjene otroške postelje, katere so idealne za prostore v katerih vlada stiska, saj je mogoče pod njih namestiti pisalno mizo, omaro in podobno.

  • Zibke, ki so namenjene za najmlajše pa nekako omogočajo tudi največjo varnost otroku, saj je ta z vseh strani obdan z ograjico.

Katere otroške postelje so primerne za vaše otroke je torej odvisno od otrokovih želja, njegove starosti in seveda prostora v sobi. Ker je pomembno, da se otrok v svoji sobi počuti varno, naj bo tudi postelja varna in iz kakovostnega materiala.

Še vedno smo mnenja, da je za dojenčke najbolj ustrezna izbira zibka, za majhne otroke, ki so prerasli zibko nizka postelja, da si ob morebitnem padcu iz nje, česa ne poškoduje, za malo starejše pa potem morda kaj večjega. Upoštevajte naše nasvete in prepričani smo, da boste izbrali najbolj idealno posteljo za vašega otroka.

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *