Dvižna postelja v omari

Pri opremljanju stanovanja ali hiše je pomembno, da si pred nakupom pohištva ogledamo čim več možnosti, ki so na voljo pri različnih ponudnikih. Na podlagi tega se bomo lažje odločili, katera oprema bi najbolj ustrezala v naš prostor.

Če imamo v spalnici na voljo malo prostora, je idealna izbira zložljiva postelja. Dvižne postelje so torej primerne predvsem za garsonjere, če so nam pa zelo všeč, jih seveda lahko vgradimo tudi v večja stanovanja. V garsonjeri dvižna postelja prostor v trenutku iz spalnice spremeni v dnevni prostor. Spalnica je prostor, v katerem preživimo veliko časa, čeprav ga večinoma prespimo. Zaradi tega je dobro, da se v njej dobro počutimo. Presoditi moramo, ali nam je bolj pomemben dnevni prostor ali spalnica.

Če se ne odločimo za zložljivo posteljo, si lahko privoščimo primerno veliko ležišče, ki pa bo v garsonjeri zavzelo večji del prostora. V tem primeru bomo težko povabili prijatelje na obisk. Če je dvižna postelja, ki se skrije v omaro, pa glede tega ne bo nobenega problema. Iz postelje bom takoj dobili udoben in praktičen kavč.
Pri opremljanju stanovanja igrajo veliko vlogo poleg pohištva tudi barve. Barve v našem domu namreč vplivajo na čustveno, telesno in duševno zdravje. Če pazljivo izberemo odtenke, ki nas obkrožajo, poskrbimo zase v slabem in dobrem. Kadar smo potrti ali nas mučijo težave, se hitro zanemarimo. Prav v takih trenutkih so nam valovanja barv v našem prostoru še v posebno oporo. Skrbno izbrane barve utrdijo našo samozavest, da smo lažje kos težavam sodobnega življenja in da izboljšamo medsebojne odnose. Spremembe naklonjenosti določenim barvam se skladajo z večjimi spremembami v našem življenju. Če se spremeni naš odnos do življenja ali naše telesno počutje, nekdaj najbolj priljubljene barve izpodrinejo nove.

Pri načrtovanju našega bodočega stanovanja so barve najpomembnejša stvar, saj vplivajo na naše celotno počutje.

Preden se odločimo, katere barve bodo v našem domu, moramo ugotoviti, katera barvna družina nam ustreza. Če imamo najrajši oranžno ali rdečo, so nam ljubše tople barve, če pa je naša najljubša barva modra, imamo gotovo radi hladne barve. Odločiti se moramo tudi, ali so nam bolj všeč svetle in žive barve, pastelni toni, osnovni toni ali morda temni in razkošni odtenki. Čim bolj intenzivna in živa je barva, tem močnejši je naš značaj.
Dvižne postelje v omari so za spalnico ali dnevni prostor na voljo v različnih in pestrih odtenkih. Za manjši prostor, kot je garsonjera, se priporočajo svetlejši odtenki, saj nam dajo občutek, da je prostor večji. 

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *