Url naslov za spletno stran

Domena .si je gotovo najboljša izbira url naslova, če želite imeti spletno stran, ki bo namenjena slovenski publiki oziroma bo delovala v slovenskem prostoru. Takšna končnica seveda nikakor ni edina možnost, ki jo imate na voljo, je pa vsekakor zelo univerzalna in v Sloveniji zelo pogosto uporabljena. Zato je tudi najbolj varna in zanesljiva izbira, saj slovenski spletni obiskovalci takrat, ko na internetu iščejo slovenske spletne strani avtomatično vpišejo prav url naslov, ki se konča s končnico .si. Naj ima torej takšno končnico tudi vaša spletna stran!

Zakaj je domena .si za vas najboljša izbira?

Domena .si je le ena od možnosti, ki jo imate, če iščete primeren url naslov za svojo spletno stran. Vendar pa z njo ne morete zgrešiti. Kot že rečeno, je to najbolj pogosta izbira v Sloveniji, zaradi česar vse druge izbire lahko izstopajo ali so namenjene specifičnim uporabnikom. Na Hrvaškem je najbolj pogosta izbira .hr domena.

Domena .si je namenjena praktično komurkoli
Domena .si je v Sloveniji najbolj pogosta

Url naslov, ki se konča na .org je tako recimo namenjen predvsem različnim organizacijam, medtem ko se za mednarodno možnost .com največkrat odločajo globalna podjetja oziroma podjetja in posamezniki, ki svojega posla ali dejavnosti ne omejujejo le na Slovenijo. V kolikor pa delujete le v Sloveniji, je domena.si vsekakor prava izbira za vas.

Za koga so primerne preostale domene?

Če je domena .si namenjena praktično komurkoli in z njo ne morete zgrešiti, pa je pri drugih domenskih končnicah treba biti pri izbiri bolj pazljiv. Vprašati se je treba, kaj želimo z njihovo izbiro doseči in kakšen vtis bodo naredile na našo ciljno publiko.

Če je ta zelo tradicionalna ali gre za starejšo generacijo, potem bo najbolj varna izbira zanje prav domena .si, medtem ko imajo mlajše, sploh najstniške generacije rade tudi kakšne bolj nenavadne možnosti. Pri njih tako lahko eksperimentirate z različnimi končnicami.

Kako poteka registracija domene?

Izbrani url naslov lahko registrirate pri različnih ponudnikih. Registracija je storitev, ki vam omogoča, da vaša spletna stran določeno obdobje gostuje na izbranem url naslovu. Navadno gre za obdobje enega leta, po preteku tega časa pa je treba registracijo podaljšati in si tako zagotoviti, da bo izbrana domena .si (ali kakšna druga) še vedno ostala vaša.

V tej kategoriji preberite še: