Registracija brezplačne hr domene za hrvaške podjetnike

Brezplačna hr domena je na voljo za registracijo in uporabo za podjetja in samostojne podjetnike, ki svojo dejavnost opravljajo v državi Hrvaški. Carnet domena z najvišjo oznako državne ravni oziroma TLD države Hrvaške je na voljo tudi za fizične osebe, vendar je v tem primeru potrebno doplačilo pri registraciji. 

Hrvaška institucija za upravljanje s TLD domenskimi končnicami in ostali registrirani ponudniki uporabljajo določene administrativne pravilnike, ki omogočajo, da je hr domena verodostojna in da jo lahko uporabljajo le preverjeni uporabniki, ki spoštujejo pravila uporabe. Zato carnet ime in domenska končnica ostajata priljubljena izbira med hrvaškimi podjetniki, ki si želijo izgraditi uspešno in zaupanja vredno spletno stran. 

Plačljiva in brezplačna registracija hrvaške domenske končnice 

Nacionalna hr domena je na voljo za brezplačno registracijo in uporabo tistim hrvaškim podjetjem, ki izpolnjujejo določene pogoje in zahteve, ki so razpisane v pravilniku. Podjetja pa lahko za svojo spletno stran registrirajo le eno brezplačno carnet domensko končnico z imenom. Če želijo uporabljati več nacionalnih TLD domenskih končnic, pa morajo za to storitev plačati. 

Hrvaški podjetniki se lahko odločijo tudi za nekoliko cenejšo domensko končnico .com.hr, ki vključuje tako mednarodno oznako .com kot nacionalno končnico. Vendar je za potrebe spletne optimizacije bolje registrirati domensko končnico s TLD oznako države Hrvaške. Prav tako pa si bodo kupci na tak način lažje zapomnili naslov spletne strani. 

Za koga je namenjena hrvaška carnet domenska končnica? 

Carnet domenska končnica s TLD oznako države Hrvaške je namenjena vsem tistim podjetjem, ki večino svojih proizvodov in storitev prodajo v domačem okolju, na ozemlju Hrvaške. Na tak način so s spletno stranjo tudi bližje svojim zvestim hrvaškim kupcem, ki nakupujejo v lokalnem okolju. Če pa hrvaško podjetje določen del produktov izvozi v tuje države, pa lahko postavi novo spletno stran z mednarodno domensko končnico .com, zato da bi lažje doseglo kupce v drugih državah. 

Registracija nacionalne hr domene je na voljo pri spletnem ponudniku na strani www.plus.hr. Ob registraciji imena in ustrezne domenske končnice pa lahko podjetja izberejo tudi prilagojen paket za gostovanje spletnih strani. 

V tej kategoriji preberite še: