Učinki vitaminov za pse

Če mislite, da so vitamini za pse zgolj samo neke vrste dodatek za vašega kosmatinca, se motite. V resnici so tovrstna hranila za male živali nujno potrebna. Enako velja za minerale in elemente v sledeh. Z njimi namreč živali omogočite vitalno, aktivno, predvsem pa dovolj zdravo življenje.

Ključnega pomena je torej, da za svojega psa ali drugo malo žival izberete primerno hrano, ki vključuje celostno paleto vitaminov in mineralov. Seveda v takšni obliki, da jih telo živali lahko absorbira. Najpomembneje pa je, da so vitamini in minerali povsem naravni – pridobljeni iz sadja, zelenjave, zelišč ter začimb.

Naloga pasjih vitaminov

Vitamini za pse učinkovito podpirajo telesne procese. Nujno so potrebni za rast živali, za proizvajanje energije, za čutne zaznave, za razstrupljanje, prebavo, izločanje, krepitev imunskega sistema, ne nazadnje tudi za preprečevanje bolezni.

vitamini za pse so nujno potrebni za zdravo življenje psa
Ključno je, da za svojega psa ali drugo malo žival izberete primerno hrano, ki vključuje celostno paleto mineralov in vitaminov za pse.

Lahko rečemo, da so pasji vitamini nepogrešljivi pri gradnji kosti, celic, krvnih celic, zob. Če pes ne dobi zadostne količine vitaminov, to lahko povzroča resne simptome pomanjkanja. Zapomnite si, da je pri izbiri vitaminov za pse ključnega pomena kakovost vitaminov in ne sama količina.

Delitev pasjih vitaminov

V osnovi se vitamini za pse lahko delijo v dve večji skupini. To so topi v vodi in topni v maščobah. Za slednje je značilno, da predstavljajo čisto vse različice vitaminov A, D, E in K. Ker se v vodi torej ne topijo, se njihov presežek ne more izločiti z urinom. Toksično vrednost pa lahko dosežejo bolj hitro kot vitamini, ki so v vodi topni.

Za normalno rast in razvoj kosti in zob psa je v veliki meri odgovoren vitamin A. Prav tako živali nudi zdravo kožo, dober vid in strukturo celic. Dobro ščiti senčila, dihalne in prebavne poti. Vitamin D pa na primer odlično pripomore k absorpciji kalcija in fosforja.

Prednosti multivitaminskih tablet za pse

Na trgu so med drugim na voljo pasji vitamini v obliki multivitaminskih tablet. Te živalim lahko ponudijo številne prednosti. So na primer izvrstna pomoč pri vnetju oči ali ob hitri izgubi vida. Pomagajo pri težavah s kožo psa, pri počasnem celjenju ran, prav tako pri znakih rahitisa in osteomalaciji.

Pomen prenatalnih vitaminov za pse. V času brejosti imajo psičke večje potrebe po vitaminih.

Omenjeni vitaminski izdelek za pse je zlasti zaželen v času brejosti, prav tako med dojenjem, pri zmanjšanem apetitu, krčih in pri paralizi mišic.

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *