Radar detektor

Radar detektor – izognite se nerazumnim kaznim

Prehitra vožnja vas danes lahko veliko stane: ne le denarja, v končni fazi (v primeru prepovedi vožnje ali odvzema vozniškega dovoljenja) lahko vam in vaši družini močno zagreni življenje. Kazni za prekoračitev hitrosti na slovenskih cestah so čedalje bolj nerazumne in vedno višje. Za prehitro vožnjo na avtocesti, kjer sicer velja omejitev 130km/h, boste lahko pri prekoračitvi za 50km/h (kar za takšno cesto niti ni tako veliko) kaznovani z vsaj 400€ globe ter 9 kazenskimi točkami in prepovedjo vožnje!

Prehitra vožnja vas lahko stane tudi kar nekaj ur dragocenega časa, v primeru, da vas ustavi policijsko vozilo. Nihče ne uživa pri pregovarjanju s policisti, zaradi svojega poklica pa so mnogi tudi precej pokroviteljski in arogantni, kar normalni ljudje dojamemo kot provokacijo ali pa kot čisto nasilje. In v primeru ukvarjanja s policisti, vas prehitra vožnja lahko stane tudi samospoštovanja. Obravnava običajnih voznic in voznikov, davkoplačevalk in davkoplačevalcev, državljank in državljanov kot največjih kriminalcev, je za mnoge ljudi lahko uničujoče.

Vsem varnim in previdnim voznicam in voznikom tako priporočamo nakup radar detektorja. To je majhna napravice, velika za dlan odraslega človeka, ki se jo pritrdi na notranjo stran vetrobranskega stekla, in vam pomaga reševati težave s policaji. Zaznava namreč frekvence delovanja laserskih in radarskih merilnikov hitrosti ter vas z zvočnimi signali na njihovo bližino še pravočasno opozori. Odlično se izkažejo pri radarskih merilnikih hitrosti, saj jih skoraj zanesljivo pravočasno zaznajo (čeprav je mnogo odvisno tudi od hitrosti vaše vožnje), malo drugače pa je pri laserskih merilnikih hitrosti.

Laserski merilniki v okolje spuščajo snop laserskih žarkov in v primeru pravilnega merjenja s strani policista, nimate možnosti pravočasno upočasniti vožnje. A policisti se pogosto zmotijo, kar pomeni, da morajo merjenje ponoviti, vi pa že lahko vožnjo upočasnite, Prav tako boste vedeli za njihovo prisotnost, če bodo merili vozilo, ki vozi pred vami. Edina zanesljiva rešitev pri laserskih merilnikih hitrosti so t.i. laser jammers, ki pa so pri nas prepovedani. Radar detektorji pa so povsem legalni!

Radar detektorji so namenjeni predvsem dobrim voznicam in voznikom, ne pa posameznikom, ki bi bolj sodili na dirkališče kot na cesto. Pri večjih hitrostih namreč tudi radar detektor ne bo imel dovolj časa, da bi vas opozoril na nevarnost merilnikov hitrosti, tako da bi sami lahko pravočasno ustavili. Dokazano je, da so lastniki radar detektorjev boljši vozniki, ki imajo manj prometnih nesreč kot povprečni vozniki, saj vas te male elektronske napravice kar silijo k večji pozornosti razmeram in dogajanju na cesti.

Več na spletni strani www.radardetektor.si

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *