Vrste avtomobilskih platišč in njihova zaščita

Ljubiteljem jeklenih konjičkov je poleg moči in zmožnosti avtomobila pomemben tudi sam videz vozila. Platišča so zagotovo avtomobilski del, s katerim lahko izboljšamo celoten izgled vozila. Ko izbiramo, kako bi nadgradili videz našega avta, lahko izbiramo med aluminijastimi in jeklenimi platišči. Pri tem pa je zaščita za platišča ključnega pomena – prav ta bo preprečila morebitne odrgnine in škodo.

Zaščita za platišča je nujna pri preprečevanju večjih vplivov zunanjih dejavnikov na vozilo. Tudi pri izbiri platišč lahko prepustimo domišljiji prosto pot in vozilu dodamo osebno noto. Na trgu številni proizvajalci ponujajo pestro izbiro platišč in zaščit za avtomobilska platišča. Vse je torej odvisno od nas in naše izbire!

Med številnimi avtomobilskimi dodatki so platišča ključnega pomena za izboljšanje celotnega izgleda avtomobila.

Vrste avtomobilskih platišč

Z avtomobilskimi platišči lahko precej nadgradimo izgled našega vozila. Ko se odločamo za nakup le-teh, lahko izbiramo med aluminijastimi ali pa jeklenimi platišči. Jeklena avtomobilska platišča so izredno vzdržljiva: odporna so na vremenske dejavnike, udarce in vpliv drugih naravnih elementov. Običajno se zanje odločajo lastniki večjih in močnejših vozil – npr. terenskih vozil –, saj so jeklena avtomobilska platišča odporna na raznovrstne udarce, ki jih vozilo lahko prejme z vožnjo po zahtevnejšem terenu.

Aluminijasta avtomobilska platišča so običajna izbira lastnikov avtomobilov; izberejo jih tudi lastniki športnih vozil. Rečemo jim tudi lita platišča. Aluminijasta platišča so veliko lažja od jeklenih, s čimer se zmanjša teža vozila in tudi poraba goriva. So izredno privlačna na pogled in zato primerna za vsakega voznika, ki želi izboljšati izgled avtomobila. Zaščita za platišča pa je pri tem ključnega pomena – nič nam namreč ne pomaga, če se odločimo izboljšati videz vozila s platišči, ne poskrbimo pa za zaščito le-teh. 

Izberite zaščito za avtomobilska platišča

Če pri parkiranju pogostokrat naletite na robnik in s tem tvegate, da pride do odrgnin na izbranih platiščih, izberite platišča, ki so skrita za pnevmatiko. Tako boste vsaj na nek način preprečili odrgnine na platiščih. Še bolje pa je, da se odločite za nakup zaščite za avtomobilska platišča. Zaščita za platišča bo preprečila škodo na omenjenem delu vozila.

Zaščita se platišču namreč popolnoma prilega. Tako boste preprečili odrgnine, ki nastanejo, kadar pri parkiranju zapeljemo na robnik oziroma pločnik. Prav tako je zaščita za platišča v pomoč, če želimo prekriti že narejene odrgnine. Postopek montaže zaščite za avtomobilska platišča je izredno preprost – poskrbite le, da so platišča suha in čista. Pa veliko užitka pri vožnji!

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *