Kakovostna svetila za zunanjo uporabo

Dobra osvetlitev zunanjosti naše hiše, garaže, dovoza in drugih delov nepremičnine je zelo pomembna iz več razlogov. Najbolje to nalogo opravijo reflektorji, ker lahko proizvedejo veliko količino svetlobe v vseh vremenskih pogojih. Vgrajene žarnice in parabola pa omogočijo, da se svetloba razprostira v zelo širokem kotu, kar je idealno za zunanje prostore. Tako lahko osvetlimo veliko površino z enim svetilom. S tem pa zmanjšamo stroške porabe električne energije na kratki in dolgi rok, kar je velika prednost.

LED reflektorji ustvarijo močno belo svetlobo

Tehnologija modernih reflektorjev je napredovala do te mere, da so postali izredno učinkoviti pri delovanju v vseh vremenskih pogojih. Moderne izvedbe omenjenih svetil so sposobne ustvariti močno belo svetlobo, ki razkrije vso okolico zunaj naše nepremičnine ali drugega objekta. Zato se jih tudi uporablja pri osvetljevanju parkirišč, cestišč, parkov, vrtov ipd.

LED reflektorji za osvetlitev nepremičnine
LED reflektorji ustvarijo močno belo svetlobo, ki razkrije vso okolico zunaj naše nepremičnine ali drugega objekta.

Izbiramo lahko med LED reflektorji, ki ustvarijo hladno belo svetlobo, ki je predvsem najbolj učinkovita za različna fizična dela. Poznamo pa tudi belo toplo svetlobo, ki ustvari bolj prijetno atmosfero, neglede na to, kje ga uporabimo. Nekatere izvedbe omenjenih svetil imajo tudi funkcijo uravnavanja moči svetlobe, kar je zelo priročno.

Zunanja svetila, ki delujejo varčno

Zelo zaželena lastnost vseh modernih zunanjih svetil, ki jih poganja LED tehnologija, je energijska varčnost. Pri delovanju porabijo približno 10% energije, če jih primerjamo s klasičnimi svetili, ki uporabljajo halogenske žarnice. Ustvarijo pa enako ali celo višjo količino svetlobe, kot smo jo navajeni pri drugih svetilih.

Tako je mogoče namestiti zunanja svetila okoli naše hiše ali druge nepremičnine, ne da bi nas moralo skrbeti o visoki porabi električne energije. Uporabimo pa jih lahko tudi kot odlično sredstvo za osvetljevanje delovnega področja, zunaj ali znotraj hangarjev, garaž, skladišč in drugih objektov. 

Reflektorji z zelo dolgo življenjsko dobo

Delovanje reflektorjev z vgrajenimi polprevodniki namesto žarnicami pomeni, da delujejo zelo dolgo. Omenjenim polprevodnikom pravimo LED, ki je kratica za diodo, ki sveti. Ker se med delovanjem ne segrevajo tako močno, kot druga svetila, imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Ta pa se razteza med 50.000 do 80.000 ur in več. Veliko je odvisno od kakovosti, vrste in načina uporabe reflektorja.

Dolga življenjska doba LED reflektorjev

Pomembno se je tudi zavedati, da LED reflektorji pogosto ne ugasnejo takoj, ko so na koncu svoje življenjske dobe. Velikokrat se zgodi, da pričnejo svetiti z manjšo močjo, kar nakazuje, da so potrebni menjave, kar je lahko velika prednost v mnogih okoliščinah. V vsakem primeru pa se lahko zanesemo na več-letno in brezskrbno delovanje ter nizke stroške z električno energijo.

Svetila v objektih in izven njih služijo najrazličnejšim namenom. Pri nameščanju razsvetljave je dobro, da nam pomagajo strokovnjaki. Naslednji članek vam bo pojasnil kakšna so Kakovostna namizna svetila za učinkovitejše delo v pisarni.

V tej kategoriji preberite še: