Vrste različnih kartuš za naš tiskalnik

Naš poslovni svet je močno odvisen od delujočega tiskalnika. Seveda je pa neizogibno, da nam bo slej ko prej zmanjkalo barve. Velika izbira različnih kartuš na spletu nas lahko pusti v dvomih katero izbrati. Res pa je, da za domače potrebe tiskanje ne potrebujemo enakih kartuš, kot pa za poslovne namene. V vsakem primeru vas vabimo, da ostane z nami in si preberete ta informativen in zanimiv kratek članek.

Za največjo kompatibilnost

Vsak proizvajalec tiskalnikov izdeluje tudi svoje barve. To je najpogostejša izbira kartuš, saj so na voljo v vseh bolje založenih trgovinah. To so OEM ali originalne kartuše, ki nosijo proizvajalčevo ime in štampiljko. Njihove prednosti so:

  • Preverjena kompatibilnost
  • Zanesljivo delovanje
  • Garancija proizvajalca tiskalnika

To so vse velike prednosti, ki pa tudi imajo višjo ceno. OEM ali kompatibilne kartuše so dostikrat najdražje izmed vse izbire.

Ekološka izbira

Druga vrsta kartuš so reciklirane ali obnovljene. To je najbolj ekološka izbira, saj so to zavržene enote kartuš, ki so ponovno napolnjene z barvo. Z njimi ohranjamo zdravo okolje ter so idealne za vse pisarniške in domače potrebe. Prednosti obnovljenih kartuš so:

  • Ekološka uporaba
  • Cenejša izbira, kot originalne kartuše
  • Na voljo za vse tiskalnike

Po obnovljene kartuše se lahko odpravimo na splet ali specializirane fizične trgovine, kjer imajo opremo za tiskalnike.

Za univerzalno uporabo

Zadnja vrsta kartuš pa so kompatibilne. Te so posebne kartuše, ki so narejene s strani različnih proizvajalcev. Niso pa to originalne kartuše, saj jih izdelujejo podjetja, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitev za cenejše tiskanje. Velikokrat slišimo, da uporaba takih barv in kartuš ni priporočljiva, vendar v resnici delujejo popolnoma brez težav. Priljubljene pa so, ker:

  • Imajo izredno nizko ceno
  • Imajo dostikrat vgrajene izboljšave, kot je večja kapaciteta in boljši izkoristek barv
  • Delujejo z našim printerjem enako dobro, kot originalne

Katera je najboljša izbira za naš način dela?

Priporočamo, da za domačo uporabo, uporabljamo obnovljene ali kompatibilne kartuše. To je še posebej ugodna izbira, če tiskamo veliko, saj bomo prihranili ogromno sredstev. Za poslovno uporabo, kjer je kvaliteta tiska izrednega pomena, pa priporočamo originalne kartuše. V okoljih, kjer veliko tiskamo dokumente pa so obnovljene in kompatibilne kartuše vedno najboljša izbira.

Veliko izbiro lahko zasledimo na spletni strani www.anni.si, kjer imamo vse prej omenjene kartuše na voljo za nakup.


Zamenjava kartuše. Naročili ste nove kartuše za vaš tiskalnik, kako jih sedaj namestiti v tiskalnik? Preberi več …

V tej kategoriji preberite še: