Tepihi za avto iz gume ali tekstila

Vsak, ki kupi nov avto, navadno slej ali prej kupi tudi primerne avto preproge zanj. Tepihi za avto namreč poskrbijo za urejenost in čistočo v avtomobilu, zato so vsekakor pomemben avtomobilski dodatek. Narejeni so lahko iz različnih materialov, ki se med seboj razlikujejo tako po načinu vzdrževanja in vpijanju umazanije kot tudi prepustnosti za vlago in tekočino. Najpogosteje so sicer avtomobilske preproge izdelane iz gume ali iz tekstila. Takšne preproge pa so tudi najpogosteje na voljo tako v običajnih kot tudi v spletnih trgovinah z avto opremo.

Guma ali tekstil?

Vsekakor ima vsak material svoje prednosti: tekstil je precej mehkejši in za marsikoga tudi lepši, guma pa načeloma bolj vzdržljiva in trpežna. Vendar pa imajo tepihi za avto (http://www.withcar.si/ponudba/avto-tepihi) iz določenega materiala tudi nekatere pomanjkljivosti – cenena guma lahko smrdi ali škripa pod nogami, slab tekstil pa hitro premoči oziroma se ga lahko precej težko očisti. Prav čiščenje avto preproge je ena od tistih stvari, na katero je treba misliti že ob nakupu. Če na to, kako se preprogo čisti, ne boste pazili že ob nakupu, se vam lahko zgodi, da boste tepih raje zabrisali stran kot pa se mučili z dolgotrajnim čiščenjem.

Seveda pa obstajajo tudi tepihi, ki se enostavno čistijo oziroma ki so narejeni tako, da jih sploh ni treba pretirano čistiti – umazanija se namreč ne vpije vanje, zato jih le stresete, obrišete ali splaknete, kar bolj ali manj zadostuje. To velja tako za kakovostne tepihe iz tekstila kot za kakovostne tepihe iz gume. Odgovor na vprašanje, kateri material izbrati, tako ni enoznačen, predvsem pa je odvisen le od vaših želja in potreb.

Izberite kakovost!

Pri izbiri in nakupu tako je najbolj pametno, da se ne ozirate preveč na sam material, ampak ste bolj pozorni na kakovost. Pomembno je, kako so avto preproge izdelane in oblikovane, kako debele so in kako se čistijo. V resnici torej ni toliko važno, iz kakšnega materiala so narejene, če je le material kakovosten. Prav tako pa je pomembno, da se tepihi za avto izdelani premišljeno in se dobro prilegajo dimenzijam in obliki dna vašega avta. Kakovostne tipske in po meri izdelane preproge so vsekakor najboljša varianta, ki vas ne bo razočarala!

Najem kombija. Kombiji so različnih cenovnih razredov in dimenzij.  Za najem kombija zadostuje vozniško dovoljenje B-kategorije in 3 leta vozniških izkušenj. Preberite več …

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *