Dodatki za otroške vozičke

Ob nakupu otroškega vozička novopečeni starši zraven prejmejo še kup bolj ali manj praktičnih dodatkov: lupinico, senčnik, dežno prevleko, veliko torbo…

Ker pri tovrstnih nakupih običajno velja Murphyjevo pravilo in kot darilo dobimo ravno tisto, česar ne potrebujemo ali pa že imamo, smo vam v tem prispevku pripravili pregled najbolj uporabnih in nujnih dodatkov za otroške vozičke, ki jih lahko dokupite tudi sami.

Otroški voziček mora biti kar se da prilagojen udobju otroka, seveda pa mora biti praktičen tudi za mamico. Ob nakupu otroškega vozička velikokrat zraven prejmete tudi lupinico, ki jo lahko sicer kupite tudi posamično. Lupinica je zelo varna za novorojenčka, v njej ga lahko prenašamo iz avta v stanovanje in je tudi najbolj varna za prve dojenčkove vožnje v avtomobilu, čeprav obstajajo tudi avtosedeži, ki so prilagojeni za novorojenčke. Ker mora biti voziček prilagojen vsem letnim časom, je pametno razmisliti o nakupu zimske vreče, ki bo otroka grela v mrzlih zimskih dneh. Včasih so bile te vreče iz težke ovčje kože, ki je bila tudi težka za negovanje, danes jih dobimo iz lahkega in toplega tekstila. Ta je enostaven za vzdrževanje, greje otroka in prepušča zrak, tako da se otrok ne bo prekomerno potil, poleg tega pa se lepo skladajo s celotno podobo vozička. Nekatere mamice rade otroke zavijajo v toplo odejice in se tem ni popolnoma nič narobe, lahko je samo nepraktično, saj odeje rade zdrsijo na tla in jih lahko zaradi tega nehote kje izgubimo.

Za poletne dni mora biti otroški voziček (http://www.otroskivozicki.si/) prilagojen višjim temperaturam. Da bi preprečile direktno sijanje sonca na vašega malčka, si priskrbite univerzalen senčnik, ki bo zakril vse nevarne sončne žarke in zaščitil vašega otroka! Senčnik včasih že pride v kompletu z vozičkom, vsekakor pa je priporočljivo, da ga dokupite.

Mreža proti mrčesu in proti dežju sta prav tako dobrodošla dodatka za otroške vozičke, vendar nista tako nujni in nepogrešljivi kot senčnik, zimska vreča ali lupinica. Za mlade mamice pa je gotovo nepogrešljiva torba za otroški voziček. Te torbe so običajno velike in prostorne, narejene iz nepremočljivih materialov, imajo pa tudi izolirane žepke, v katerih lahko hranite otrokovo hrano in ta zaradi izolacije ostane topla ali hladna, velikokrat pa zraven dobite tudi vrečko za plenice. Vsekakor pa prej precenite vaše želje in potrebe, saj ni nujno, da če je nekaj nepogrešljivo za vašo prijateljico bo enako uporabno tudi za vas in vašega otroka.

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *