Restavriranje podatkov z okvarjenega diska

Kljub temu, da so današnji računalniki boljši in zmogljivejši kot pred desetimi leti, okvare niso redkost. Do njih lahko pride v fizičnem smislu, torej zaradi okvar strojne opreme – najpogosteje trdega diska, ali pa zaradi programskih težav. Ne enim ne drugim se ni mogoče stoodstotno izogniti. Seveda pa lahko možnost okvare preprečujemo. Potrebna sta redno vzdrževanje in primerna programska zaščita računalnika. V nasprotnem primeru je naše delo hitro ogrožene in hitro je potrebno restavriranje podatkov, sicer smo lahko ob vse.

Restavriranje podatkov je učinkovito

Najpogostejši razlog za težavo je okvara diska. Gre za bistven del računalnika, ki ima premične oziroma vrtljive dele, torej je okvara vedno mogoča – tudi pri najboljših znamkah. Če pride do nje, je najbolje, da se nemudoma odločimo za restavriranje podatkov pri specialistih, ki se ukvarjajo prav s takšnimi težavami. Tudi z diska, ki je v resnično slabem stanju, je namreč pogosto mogoče rešiti prav vse datoteke. To pa pomeni, da ne boste izgubili več dni, tednov ali celo mesecev svojega dela in tudi spominov – fotografij, posnetkov in podobno.


Za restavriranje podatkov je potrebna zahtevna obdelava in veliko znanja s področja računalništva, zato se glede njega nikar ne zanašajte na lokalne mojstre brez potrebnih izkušenj. Pogosto se namreč zgodi, da ti v želji, da bi vam pomagali, naredijo še več škode. Takšne, ki je žal pogosto ni mogoče popraviti.


Kaj pa, če se za restavriranje podatkov takoj odločite za primernega profesionalca? Potem imate izjemno veliko možnost, da boste dobili prav vse podatke, ki ste jih imeli shranjene na disku.


Da restavriranje podatkov ne bo potrebno …


Vedno je najboljša preventiva. Shranjevanje kopij na različne medije ali v oblak vam lahko prihrani veliko skrbi. Zanj potrebujete le nekaj časa in volje. Hitro ste lahko varni tako pred strojnimi kot pred programskimi okvarami, in tudi v primeru, da ste postali tarča hekerjev, vam ne bo hudega. Če so vse vaše datoteke oziroma podatki na varnem v oblaku oziroma na strežniku z dobro zaščito, se vam ne bo potrebno obremenjevati prav z ničemer. In glede na to, kako dostopne so danes takšne rešitve, ni prav nobenega razloga, da jih ne bi uporabljali. Veliko cenejše so kot izguba ali restavriranje podatkov.

Reševanje podatkov iz diska cena. Vec kot boste posredovali informacij o disku oz. napravi, s katere je podatke potrebno rešiti, boljši bo rezultat reševanja. Preberite več …

Izguba podatkov iz USB ključa. USB ključi imajo rok uporabnosti in ta na žalost na njih ni natisnjen, kar pomeni, da vas lahko kadarkoli presenetijo in pustijo na cedilu. Preberi več …

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *