Kartuša omogoča tudi ponovno polnjenje

Ali ste vedeli, da je kartuša, ki se vam je pravkar porabila, še vedno nekaj vredna? Če imate nekaj časa in bi radi privarčevali nekaj denarja, potem se lahko odločite, da jo boste napolnili sami. Kartuša brizgalnih tiskalnikov oz. inkjet tiskalnikov so najbolj primerne za takšno početje. Vendar pa je treba vedeti, da se kartuša enega proizvajalca močno razlikuje od drugega. Zato je eno mogoče lažje samostojno napolniti kot drugo.

Proizvajalci namreč nimajo interesa v tem, da je njihova kartuša takšna, da jo je možno zelo preprosto ponovno polniti, saj to pomeni, da jih bo sam prodal manj, vi pa boste pri tem privarčevali to, kar bi sicer on zaslužil. Zato se je potrebno zavedati, da postopek polnjenja zahteva nekaj spretnosti. Res je, da ko je kartuša prvič izpraznjena in se lotite vašega prvega polnjenja, vam postopek ne bo šel tako gladko od rok. Vendar pa, ko se boste izmojstrili, niti ena kapljica črnila ne bo šla čez rob. Kadar se odločate za polnjenje, je dobro, da upoštevate nekaj nasvetov. Kartuša je v svoji notranjosti umazana s črnilom, ki lahko precej zamaže površino, na kateri jo odpiramo.

Zato postopek izvajamo na časopisnem papirju ali nečemu podobnemu. Poleg sebe imamo papirnate robčke, injekcijo in črnilo. Injekcijo uporabljajte za polnjenje samo ene barve, saj se v nasprotnem primeru barva zmeša z ostanki druge barve, kar pa ni zaželeno. Kartuša je napolnjena s strupeno barvo, zato pazite, da ne pride v stik s sluznico, prav tako bodite previdni, da kartuša ne postane igrača otrok.

Postopek polnjenja kartuše zahteva nekaj spretnosti, ampak se vsekakor velja potruditi, saj polnjenje lahko prihrani kar nekaj denarja. Kot pri vsakem balo bolj prefinjenem posegu, sej je tudi pri polnjenju kartuše potrebno ustrezno pripraviti. Najbolje bo, da celoten postopek opravite na zaščiteni površini, kar vam preprečuje, da bi po nesreči barvo razlili po tleh ali pohištvu. Sledi le še polnjenje in že lahko tiskate. Ko končno vaša kartuša ponovno postane pripravljena za tiskanje, nikakor ne pozabite ustrezno shraniti preostanka polnila, prav tako operite pribor za polnjenje kartuš.

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *