Prednosti PVC talnih oblog

Odločate se za nove talne obloge pa ne veste katero izbrati… Naj vam malce predstavimo prednosti PVC talnih oblog!
PVC talne obloge so v zadnjem času ene najbolj prodajanih talnih oblog ne samo pri nas, ampak širom sveta.
Zakaj?
– Znane so po svoji elastičnosti
– So izjemno odporne na obrabo
– Na voljo imate širok spekter struktur, dimenzij, barv, vzorcev, debelin
– So enostavne za vzdrževanje
– Ob rednem vzdrževanju, imajo tudi dolgo življenjsko dobo. 
To so samo nekatere od pozitivnih lastnosti PVC oziroma vinilnih talnih oblog. V grobem le te delimo na heterogene in homogene PVC vinilne talne obloge. Pri čemer so homogene talne obloge enoslojne in tako bolj primerne za talno ogrevanje, njihova prednost pa je v tem, da je material po vsej globini enak in zato na njih obraba ni vidna. Heterogene talne obloge pa so sestavljene iz več plasti – iz spodnjega sloja ter tako imenovanega dekor filma. So cenovno ugodnejše in so tako namenjene širši uporabi. Slednje talne obloge omogočajo tudi boljšo toplotno ter zvočno izolacijo in več udobja. 
PVC talne obloge je mogoče kupiti v lamelah, rolah ali ploščah. Ker imajo visok nivo trpežnosti, so primerne za prostore, kjer so talne površine močno obremenjene. Njihova površina ni gladka, kar preprečuje drsenje in s tem povezane morebitne poškodbe. PVC talne obloge so navadno najbolj primerne za objekte, kot so domovi za ostarele, bolnišnice, trgovski ter poslovni objekti in podobno. 
Če samo pomislimo kako lažje je čistiti in vzdrževati PVC talno oblogo kot, na primer, tekstilno talno oblogo, je že to ena velika prednost. Sicer pa, kot vidite, obstajajo še številne ostale prednosti PVC talnih oblog, katere enostavno prepričajo k nakupu. 

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *