Digitalni tisk

Digitalni ali offset tisk – v čem je razlika?

Z razvojem tiskalnikov in različnih tehnik, je tisk postal bolj prilagodljiv in dostopen. Digitalni tisk, je vsekakor vrhunec sodobnega tiskarstva. O njem se danes veliko razpravlja, ampak še vedno ostaja marsikdo zmeden in ne pozna dobro razlike med klasičnim offset tiskom in digitalnim tiskom. Tako seveda ne more vedeti, kakšno tiskanje je najbolj primerno zanj. Za pravo odločitev je potrebno poznati prednosti in slabosti enega in drugega.

Prednosti, ki vam jih ponuja digitalni tisk…
1. Prilagodljivost. Predstavljajte si, da bi želeli natisniti dvesto zloženk in da bi lahko prav na vsako zloženko posebej lahko natisnili tudi ime in priimek vaše stranke ali poslovnega partnerja. Takšna oblika marketinga je danes izredno učinkovita in digitalni tisk vam to omogoča.
2. Hitrost. Tisto, kar klasični tisk (predvsem zaradi potrebne predhodne priprave) natisne v nekaj dneh, vam digitalni tisk lahko natisne v nekaj minutah.
3. Racionalnost. Prav zaradi priprave in stroškov povezanih z njo, je klasični tisk lahko zelo drag. Pravzaprav se v resnici ne splača, če želite natisniti manjše število izvodov tiskovin (običajno pod petsto). Pri klasičnem offset tisku ostajajo stroški enaki, ne glede na to, ali želite natisniti petdeset izvodov ali petsto.

Seveda pa ima svoje prednosti tudi klasični tisk v katerih ga digitalni tisk zaenkrat še ne more nadomestiti.
Kdaj torej tiskati na klasičen način?
– Kadar želite imeti tiskovino z visoko kakovostnimi slikami.
– Kadar tiskate večje število izvodov, od 500 naprej. Višja kot je naklada, nižja je cena.
– Kadar želite tiskati na neobičajne površine, kot so les, usnje, tekstil…

Tiskarna Demago vam ponudi kvalitetno storitev tako klasičnega kot digitalnega tiska in vam zagotovo zna svetovati, kateri bi bil bolj primeren za vas.

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *