Poganjalec

Leseni poganjalci

Velik hit med mladimi nadebudneži to leto so prav gotovo leseni poganjalci. Ta kolesa, ki praktično niso kolesa, omogočajo otrokom, da razvijejo sposobnost koordinacije ter lovljenja ravnotežja brez nevarnosti, da bi padli in se poškodovali. Poganjalci, kot že samo ime pove, nimajo pedal, ampak jih otrok poganja s svojimi nogami. Tako je lovljenje ravnotežja enostavno, prav tako pa je hitrost odvisna le od poganjanja otroških nog. Tudi krmiljenje je enostavno in otroku omogoča enostaven nadzor nad poganjalcem. 


Kdaj je moj otrok primeren za poganjalca?

Leseni in kovinski poganjalci so primerni za otroke nad 20. mesecem starosti. Odvisno je tudi od razvoja otroka, a tam okoli drugega leta bo vaš malček več kot primeren za uporabo poganjalca. Ugotovili boste tudi, da bo vaš malček poganjalca zelo hitro vzljubil, poleg tega pa se bo tudi naučil spretnosti s kolesom ter koordinacije.  

Vrste poganjalcev

Na trgu obstaja veliko različnih vrst poganjalcev. Delijo se na poganjalce, narejene iz kovine,  iz plastike, ter lesene poganjalce. Zelo priljubljeni ter modni so leseni poganjalci, ki so tudi zelo lahki, saj njihova teža niha le med tremi in petimi kilogrami. Ker ne tehtajo več kot pet kilogramov, ga lahko, če se vaš otrok med sprehodom utrudi, spravite pod ramo ter odnesete domov. Leseni poganjalci prav tako ne zahtevajo nobenega dodatnega vzdrževanja. Paziti morate samo to, da poganjalca ne pustite na dežju, saj mu to ne bi preveč koristilo. Tako kot prava kolesa imajo tudi poganjalci nastavljivo višino sedeža ter krmila, kar pomeni, da lahko kolo raste skupaj z vašim malčkom in zato poganjalca ni potrebno kupovati vsako leto znova.

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *