Paž frizure

Paž ali bob frizure so klasika, ki je večno moderna. Lahko se odločite za varianto s frufrujem ali brez, za simetričen ali nesimetričen paž, srednjo ali kratko dolžino…Paž frizure pristajajo vsem oblikam obraza, poleg tega pa so super preproste za domačo nego!

Kljub njegovi neizmerni priljubljenosti, sploh v zadnjih nekaj letih, je bila v začetku 20. stoletja paž frizura znak ženske emancipacije in zato marsikje tudi prepovedana, saj so takrat bile kratke frizure zgolj v domeni moškega spola, zaščitni ženski znak pa so bili dolgi lasje. No, na srečo so paž frizure premagale diskriminacijo in danes jih lahko nosimo na najrazličnejše načine. Čemu lahko pripišemo to neizmerno priljubljenost?

Kot smo že zgoraj omenili, so paž frizure zelo enostavne za nego. Od nas ne zahtevajo posebnih naporov pri negi, prav tako pa frizura ohrani obliko tudi če ne obiskujemo frizerskega salona vsak mesec (kot je to recimo obvezno pri kratkih pričeskah). Paž je lahko kratek ali srednje dolg, kar pomeni, da omogoča tudi različne variacije pričesk in spenjanja las, ko si kakšen dan zaželimo hipne spremembe. Primeren je za dekleta in ženske vseh generacij, za formalne in neformalne priložnosti, kar za nekatere trendovske pričeske ne moremo trditi, prav tako ga lahko prilagodimo različnim stilom oblačenja in ga popestrimo z različnimi prameni in ostalimi lasnimi dodatki.

Poleg tega so paž pričeske odlična osvoboditev vaših las, ko si jih morate postriči zaradi poškodovanosti, ki je posledica barvanja ali pretirane uporabe agresivnih kemikalij, a se vseeno ne vidite s pretirano kratko pričesko.  

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *