Jadrnice

Najem jadrnice in potrebna oprema

Poleg tega, da preverimo brezhibnost najete jadrnice, je pomembno, da se na plovbo psihično in fizično pripravimo. Ko se odločimo za najem jadrnice moramo vedeti ali je ta izbira prava za nas.

Najem jadrnice in priprava potrebne opreme

Ko pripravljamo prtljago za najem jadrnice, se mora v njej, poleg potrebščin za osebno higieno, nahajati tudi zaščitna oprema.

Najem jadrnice zahteva temeljit razmislek o tem kaj vse bi potrebovali za varno in udobno jadranje. Brez rešilnih jopičev si najema jadrnice sploh ne smemo predstavljati.

Med obvezno opremo sodijo: jopič ali kombinezon, gumijasti nedrseči čevlji ali škornji, posebne rokavice za jadranje, obvezno zaščito pred soncem od kreme za sončenje do sončnih očal. Zaželeno je imeti zalogo prigrizkov, ki se ne pokvarijo in zmočijo kot so polnozrnate ploščice, oreščki, čokoladice ipd.

Potrebno je poskrbeti za dovolj pitne vode, da ne bi imeli težav v primeru pomanjkanja tekočine ali morebitne dehidracije.

Ali je najem jadrnice primerna izbira za nas in sopotnike?

Pred najemom jadrnice moramo pri sopotnikih preveriti ali imajo potrebno zaščitno opremo za potovanje na morju. Če se odpravljamo na pot poleti, je to predvsem zaščita pred sončnimi žerki, manjkati pa ne smejo tudi oblačila za kakšno hladnejšo noč ali deževen dan. Takrat, ko pa odpotujem v jeseni ali spomladi, pa potrebujemo predvsem toplejša zaščitna oblačila za zaščito pred vetrom in dežjem.

Kaj še moramo urediti pred najemom jadrnice?

Ni odveč opozorilo, da se na pot odpravimo samo popolnoma zdravi ter preverimo zdravstveno zavarovanje. Najem jadrnice ni priporočljiv za osebe z morsko boleznijo.

Preden se odpravimo na pot poskrbimo za varnost doma, ki ga zapuščamo, še posebej, če živimo na samem in nihče ne pazi na naš dom. Poskrbimo da nam bo prijazen sosed ali druga zanesljiva oseba redno praznil poštni predal. Poleg tega nam lahko zaliva rože ali pazi na naše hišne ljubljenčke, da bodo v varnih rokah, mi pa brez skrbi.

Najem jadrnice
običajno ne dovoljuje hišnih ljubljenčkov, tako, da moramo sami poskrbeti za njihovo zadovoljstvo za čas naše odsotnosti. Ne, da bi imeli lastniki jadrnic kaj proti živalim – ampak tudi za živali same je boljše, da jih pustimo doma, na kopnem in trdnih tleh.

Če želimo, da bo ostal najem jadrnice v prijetnem spominu, potem vsekakor poskrbimo za varnost doma na način, kot smo ga opisali v tem prispevku.

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *