Otroške čelade s prilagodljivim obsegom

Otroci so zelo radovedni in radi odkrivajo neznano. So izredno aktivni in neprenehoma v gibanju. Ena njihovih najljubših iger je med drugim tudi vožnja s kolesom.

Glede nato, da otroke pri igri ves čas spremljajo padci, je potrebno predvideti nastanek poškodb in jih pred tem ustrezno zaščititi. Nekatere poškodbe pri padcih so izredno nevarne, saj lahko le-te povzročijo trajne posledice ali celo v smrt. Pri padcih s kolesom lahko pride do najrazličnejših poškodb med drugim tudi glave tako, da je potrebno poskrbeti za primerno zaščito otroške glave. Otroška čelada je tako nujna za zaščito otroške glave pred morebitnimi poškodbami. Tako, da otroške čelade nikakor niso namenjene samo upoštevanju zakona, ampak predvsem zaščiti. Če pogledamo zakon je otroška čelada obvezna oprema pri kolesarjenju otrok, starih do 14 let, saj so otroci v teh letih kolesarjenje dojemajo kot igro in so pri vožnji lahko dokaj nepazljivi ter tako nagnjeni k raznoraznim poškodbam. Čelade pa niso namenjene le otrokom, ampak tudi odraslim, kateri se premalo zavedamo, da nevarnost poškodbe glave med vožnjo s kolesom preti tudi nam.

Otroci izredno hitro rastejo in skorajda v mesecu dni prerastejo nazadnje kupljene čevlje, hlače ipd., se kaj hitro zgodi, da prerastejo tudi zaščitno čelado. Kar za starše predstavlja velik finančni zalogaj. Prav zato je v zadnjem času izredno priljubljena otroška čelada (http://www.poganjalci.com/dodatki-in-oprema/otroske-celade.html) s prilagodljivim obsegom, katere obseg lahko prilagajamo po želji. Takšna čelada je za starše pravo finančno olajšanje, saj ni potrebno vsako leto kupovati nove čelade, ampak preprosto nastavimo obseg. Tako rekoč, otroška čelada s prilagodljivim obsegom raste skupaj z otrokom. Prav tako je takšna prilagodljiva čelada dobrodošla v družinah z več otroki, saj si lahko tako otroci podobne starosti čelado med seboj sposojajo in se tako izognemo dodatnim stroškom. Otroška čelada je torej nujen pripomoček za vašega otroka, s katerim boste omogočili otroku varno vožnjo s kolesom. Mehanizem za nastavljanje obsega otroške čelade je popolnoma enostaven za upravljanje in si lahko obseg nastavijo tudi otroci sami, vendar bodite pri tem pazljivi in vedno pred vožnjo preverite, ali je čelada nastavljena pravilno in na pravem mestu.

Otroške čelade je danes mogoče kupiti skorajda v vseh bolje založenih specializiranih in športnih trgovinah z otroško opremo in ne nazadnje tudi na spletu. Ko se boste odločili za nakup, o otroških čeladah s prilagodljivim obsegom povprašajte prodajalca, kateri vam bo z veseljem pomagal pri odločitvi. Poskrbite za varnost vaših otrok kot tudi sebe in svojim otrokom omogočite brezskrbno igro ter vožnjo s kolesom. Naj bo vaše vodilo, da otroke vedno pred igro ustrezno zaščitite in jih naučite za varnost poskrbeti tudi same.

 

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *