Testiranje plinskega žara Weber E-310 – hamburgerji

Burgerji

Za to testiranje sem pekel 36 150-gramskih burgerjev – šest zaporednih testov šestih burgerjev na visoki temperaturi. Vsakič sem v sredino vsakega burgerja vstavil temperaturno sondo in uporabil napravo za zapisovanje podatkov, da preverim, kako dolgo potrebujejo za doseganje temperature 62°C. (Preberite več o priporočilih USDA za kuhanje govedine.)

Prvi trije testi so bili neuspešni. Naš testni proces vključuje obračanje burgerjev po šestih minutah, to pa je težko medtem ko ima vsak zataknjeno temperaturno sondo. Mast iz burgerjev je kapljala v žar, kar je povzročilo ne tako majhne vžige maščobe, ki so me včasih presenetili. Enkrat mi je burger padel na tla, zaradi česar je bil test neveljaven. Drugič pa je ena od burgerjevih sond padla sredi obračanja in sredi vžiga maščobe. Spet lahko z zagotovostjo rečem, da tirnice za aromo tukaj niso bile v veliko pomoč. In tudi če bi bile, ne želim razmišljati kakšni bi bili vžigi maščob brez njih.

Preizkusi 4, 5 in 6 so bili veliko boljši. Med temi testi so se moji burgerji ujemali in potrebovali so od 15 do 17 minut, da je vsak od njih dosegel 62°C. Ker smo izmerili temperaturo vsakega burgerja, sem lahko videl tudi, kako dolgo potrebuje vsak burger in ali so na plinskem žaru Weber Spirit E-310  vidne tople ali hladne točke. Na srečo jih ni bilo; vsak burger je potreboval od 12 do 14 minut (v povprečju), da je prišel na pravo temperaturo.

Ker smo morali počakati, da je vsak burger dosegel 62°C, so bili mnogi med njimi že preveč pečeni. Kljub temu so bili na zunanji strani lepo zapečeni in precej okusni.

V tej kategoriji preberite še: