Uspešna prodaja

Kako do uspešne prodaje?

Uspešna prodaja je cilj vsakega podjetja. Glede na cilje smo si postavili cilje prodaje. A prodajnih planov ne dosegamo – rezultati zaostajajo za pričakovanji. Kaj narediti?

Pred gospodarsko krizo je bilo povpraševanja toliko, da smo včasih komaj izpolnjevali naročila. Le-ta so prihajala kar sama. Komercialisti so večinoma le sprejemali telefonske klice in pripravljali ponudbe. Sedaj pa obstoječe stranke naročajo manj, nove pa praktično ne prihajajo. Cen ne moremo več znižati, pa še vedno pravijo, da smo predragi, uspešnih prodaj pa je vse manj.

Poskusili smo že marsikaj, da bi se naše poslovanje izboljšalo. Najprej smo na vseh področjih oklestili stroške. A izpad prihodkov je prevelik, da bi to zadostovalo. Zato smo prodajalcem jasno povedali, da morajo biti več na terenu, pri kupcih, ne pa v pisarni. Pri več poslih je sicer dobro kazalo, potem pa se vseeno niso odločili za nas ali pa odločitev kar naprej prestavljajo. Hoteli smo izboljšati usposobljenost naših prodajalcev in smo jih poslali na nekaj izobraževanj (o tehnikah za zaključevanje prodaje, veščinah predstavljanja, kako postopati z ugovori kupca), a pravega učinka ni bilo. Potem smo okrepili prodajno ekipo. Zaposlili smo prodajalca, ki je imel veliko poznanstev in uspešno prodajo v preteklosti. A pri nas se ni izkazal, tako da smo se razšli. Sami res ne vemo več, kaj storiti…

Rabili bi zunanjo pomoč. Nekoga, ki bi ugotovil, kje so pravi vzroki naših problemov in težav ter nam pomagal najti pot do rešitve. In nas potem po njej tudi vodil preko vseh preprek do želenih rezultatov. Rabimo torej profesionalca, ki bi se poglobil v našo situacijo in se nam res posvetil ter nas pripeljal do uspešne prodaje!

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *