Strah pred psihoterapijo

 

Psihoterapija je lahko učinkovita metoda za reševanje psihičnih in čustvenih problemov. Za uspešno terapijo morate izbrati pravega terapevta, ki mu lahko zaupate, pri katerem se boste počutili udobno in slišani. Vedite, da vas psihoterapevt, ne glede na to kako dober je, ne more »popraviti« ampak vam lahko samo pomaga. Pri psihoterapiji je veliko odvisno od vas, zato se je dobro pripraviti nanjo in se znebiti strahov, ki med ljudmi žal še kar obstajajo.

<p </p

Drugi strah pri ljudeh je, da ne bodo postali samostojni ampak bodo odvisni od psihoterapevta. Ta strah je precej nelogičen, saj je cilj psihoterapije, da se bodo pacienti postavili na svoje noge ali izboljšali svoje življenje tako, da bodo lahko samostojno upravljali sami s seboj.

Dobro znan in razširjen predsodek je, da so psihoterapevti čudne ali celo nore osebe, ki natanko poznajo skrivnosti človeškega uma. Zato se nekateri bojijo da bodo psihoterapevti izkoristili svojo moč za to, da bodo pacientom uničili življenje. Za izvajanje psihoterapije mora terapevt prestati mnogo let šolanja, nadzora in samo-terapije, zato je skoraj neverjetno, da psihoterapevt ne bi bila primerna oseba za zdravljenje.

Naj vas ne ustavi strah pred neuspehom. Mnogo ljudi meni, čeprav sami sploh še niso obiskovali psihoterapije, da terapija ne deluje. Res je možno, da pri določenem psihoterapevtu terapija ne bo delovala, vendar to ne pomeni da psihoterapija ne deluje.

Najbolj realen strah so verjetno finančni stroški. Sploh v teh težkih časih, ko si nekateri prebijajo iz dneva v dan, je odločitev za psihoterapevta skoraj nerealna. Z drugega zornega kota, pa bi lahko psihoterapija marsikomu pomagala, da se bolje začne spopadati s svojo prihodnostjo in tako reši svoje finančne težave tudi dolgoročno.


Uspešno podjetje je danes samo podjetje, v katerem je zaposlen uspešen kader. Uspešen kader, pa je zadovoljen kader. Posebne ponudbe za podjetja. Preberi več …

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *