Ctek

CTEK polnilec-vzdrževalec akumulatorja se razlikuje od konkurence

Na tržišču se pojavljajo novi in novi izdelki na področju polnjenja in vzdrževanja akumulatorjev.
Dejstvo je, da so na tem področju bili eni izmed prvih v švedskem podjetju CTEK Sweden AB.
Prvi prototip so naredili leta 1997, leta 2002 pa so začeli s prodajo modela MXS 3600 in ostalimi modeli, ki zadostujejo vsem segmentom uporabnikov.
Ni dvoma, da so si v teh letih nabrali veliko izkušenj.
Kot rečeno, konkurenca se je odzvala. Nekateri preje, nekateri kasneje. Izdelki so si po obliki bolj ali manj podobni, tudi v funkcijah in tehničnih karakteristikah. Opozoriti je potrebno le, da so nekateri izdelki skoraj čisti ponaredki CTEK izdelkov ( t.i. faketech oz. faketek ) predvsem vizualno, medtem, ko o vgrajenih kvalitetnejših materialih ter o načinih delovanja in tehničnih karakteristikah lahko precej dvomimo. Brez strokovnih meritev neodvisnih inštitutov, dolge uporabe doma, v servisnih delavnicah…torej iz lastnih večletnih izkušenj, »moramo« samo verjeti napisanim podatkom v navodilih, ki so priloženi ( če so sploh priloženi v našem jeziku ).

Nekaj pa novejša in tudi že kvalitetnejša konkurenca nima : poleg »know-howa« ( načini polnjenja, designa, dodatne funkcije… )  in dolgoletnih izkušenj, tudi zelo razširjen program vseh moči polnilcev za zelo različne uporabnike, ki so nadgrajeni z zelo uporabnim dodatnim priborom, ki zelo poenostavi uporabo CTEK polnilnikov-vzdrževalnikov akumulatorjev !
Torej zelo močen poudarek na praktični uporabi !
Vse v smislu:  tudi za tiste, ki se nikoli niso ali nikoli ne bodo hoteli razumeti na tehniko !

Da povzamemo razlike med konkurenco in CTEK :

 • vsi CTEK polnilniki imajo praktično enake enake principe polnjenja in zdrževanja – razlikujejo se samo po namembnosti polnjenja in moči polnjenja ( od skuterja do tanka )
 • stopnje polnjenja so štiri, pet in osem stopenjske
 • vsi polnilniki imajo desulfatizacijo – nekateri z večjo, nekateri z manjšo intenzivnostjo
 • VSI POLNILNIKI IMAJO DESULFATIZACIJO – kaj je to ?
 • imajo »mehki start« polnjenja s katerim omogočijo začetek polnjenja tudi zelo izpraznjenih akumulatorjev
 • analizirajo samopraznjenje akumulatorja, na koncu dopolnjuje akumulator s t.i. »float/pulse« funkcijo vsakih deset dni ( ali že preje, če napetost pade  ) – to funkcijo ima CTEK patentirano
 • v tej zadnji funkciji CTEK polnilec ne polni akumulator, zato je ta funkcija tudi zelo uporabna za vzdrževanje akumulatorjev  ( s stalnim merjenjem stanja ! )
 • močnejši modeli imajo dodatno funkcijo »obnova«, ki je namenjena globoko izpraznjenim       ( predvsem ) mokrim akumulatorjem, ki smo jih (za)pustili dalj časa brez polnjenja
 • vsi polnilniki imajo možnost fiksne montaže, manjši pa so lahko prenosljivi v priročnih vrečicah iz umetnega materiala
 • polnilniki – vzdrževalniki moči do 10A polnjenja imajo dodana dva kompleta  za različen  priklop na akumulator
 • polnilnikom – vzdrževalnikom moči do 10A polnjenja je možno dokupiti dodaten pribor za različne aplikacije oz. potrebe priklopov na akumulatorje ali celo na kontrolno ploščo vozila
 • pri polnilnikih – vzdrževalnikih večjih moči polnjenja lahko izbiramo dodatni pribor oz. načine priklopov
 • vsi CTEK polnilniki-vzdrževalniki imajo podoben design in visoko zaščito ohišja pred zunanjimi vplivi
 • podjetje CTEK Sweden AB so izbrali kot podjetje z vrhunsko terhnologijo in proizvodi, ki popolnoma ustrezajo njihovim visokim zahtevam in standardom naslednji renomirani proizvajalci vozil – po abecedi (kot »prvo vgradnjo« oz. kot »svoj izdelek« ):
  1. Alfa Romeo
  2. Audi
  3. Bentley
  4.   BMW
  5.   Corvette
  6. Ferarri
  7. Lamborghini
  8. Lexus
  9. Maserati
  10. Maybach
  11. Mercedes Benz
  12. Mini
  13. Yamaha
  14. Rolls-Royce – kot zadnji uspeh CTEK-a pravi Peter White, vodja prodaje in marketinga UK CTEK :
  "Partnerstvo z Rolls-Royce Motor Cars je dokaz, da edinstvena tehnologija, rešitve in visoka kakovost CTEK  polnilnikov baterij, daje vedeti, da je CTEK že preje bil usklajen s tako prestižno blagovno znamko kot je Rolls-Royce in za njihovo srce vozila – baterijo.
  CTEK polnilnik s svojo tehnologijo torej ustreza visoki tehniki v edinstvenem vozilu, ki je uporabljena v njihovih visoko tehnološko razvitih in visoko vrednih ter uspešnih vozilih".

Na slovenskem tržišču je s CTEK proizvodi  z vami že od leta 2004  prvi in najbolj uveljavljen distributer, zastopnik in prodajalec…
več na www.adriablue.net in na www.ctek.si

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *