Kako poteka registracija domene?

Dandanes bi lahko rekli, da ima praktično vsako podjetje svojo spletno stran, ki služi kot virtualna izkaznica. Poleg tega, da imajo stran podjetja, pa je vse več posameznikov, ki se predstavljajo preko spletne strani, bloga ali druge spletne objave. Kakorkoli že, pomembno je, da se zavedate, da danes velja pravilo – če vas ni na spletu, najverjetneje sploh ne obstajate.
 Za vsako spletno stranjo pa se skrivajo številna skrita opravila, ki jih je potrebno storiti v zameno za to, da spletna stran deluje. Vsaka spletna stran potrebuje svoj unikaten naslov. Povsem logično.

Ta naslov imenujemo domena. Zaradi tega je izjemno pomembno, da poznate postopek registracije domene (www.gigaspark.com/domene/registracija). Kako pravzaprav poteka? Registracija domene ni zapletena Marsikdo najprej pomisli ob besedni zvezi registracija domene na zapleten postopek. Temu ni tako. Sama registracija domene ni prav nič zapletena, saj vam lahko pri tem učinkovito pomagajo številna podjetja ter posamezniki. V prvi vrsti je pomembno, da se odločite za ime domene.

Registracija domene

 Ime domene lahko najdete, vendar vam prav nič ne pomeni, če je le ta zasedena. Zaradi tega je izjemno pomembno, da takoj po izboru domene preverite ali je na voljo. Le z nekaj kliki boste izvedeli, ali je domena .si, .com. org, … zasedena ali ne. Priporočljivo je, da je ime domene povezano s tem, kaj počnete, z vsebino spletne strani ali kako drugače s tem, kar želite povedati s spletno stranjo.

Registracija domene pri ponudniku Registracija domene se lahko opravi praktično pri katerem koli ponudniku, ki si ga izberete. Sam postopek poteka izjemno hitro ter enostavno. Vseeno pa morate vedeti, da takoj po registraciji domene potrebuje nek čas, da jo lahko pričnete nemoteno uporabljati. Registracija domene je vezana na enega lastnika ali podjetje. Vsak domena ima zgolj enega lastnika. Kaj torej storiti? Preprosto najdite ponudnika, ki bo v vašem imenu registriral domeno in vam pri tem svetoval. Izberite ime, odločite se za registrarja in postanite lastnik domene.

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *