Olajšajmo si upravljanje ostankov hrane

Uspešnost vsakega gostilnega obrata je v veliki meri odvisna od same učinkovitosti priprave hrane in oskrbe gostov. Potrebna je velika mera organizacije in nakup kakovostnih pomivalnih strojev, pečic in druge opreme, da zadostimo potrebe naših strank. Pri tem pa moramo tudi imeti v mislih dobro počutje zaposlenih. Dejansko ima vsaka restavracija in gostilna opravka z velikim deležem odpadne hrane. To pa je dokaj težko pripraviti za primerno odstranitev. Pri tem nam lahko pomaga dehidrator, ki posuši ostane hrane. S tem ji zniža volumen in tudi naredi lažjo za rokovanje, kar močno olajša delo zaposlenim.

Dehidrator osuši hrano

Pogosto se zgodi, da tudi kratkočasno shranjevanje odpadkov hrane povzroči več skrbi kot koristi. Ker je hrana vlažna, je idealno gojišče za bakterije in bacile, ki so lahko dokaj nevarni. Obenem pa hitro prične rasti plesen, ki je nevarna za zdravje ljudi. Glavni namen dehidratorja je, da osuši hrano vlage. S tem izniči možnost za rast plesni in drugih nevšečnosti. Posušeni ostani hrane so pripravljeni za rokovanje osebja. Pri tem pa ne predstavljajo nevarnosti za zdravje, saj za seboj ne puščajo umazanije v obliki vlage, omake, sokov ipd.

Industrijski dehidratorji odpadkov hrane
Uspešnost vsakega gostilnega obrata je v veliki meri odvisna od same učinkovitosti priprave hrane.

Ostanki hrane so lažji

Velik obisk restavracije ali gostilne pomeni, da po končanem dnevu ostane ogromno neporabljene hrane. Te ostanki so dokaj veliki in težki, saj se jih skozi delovni dan nabere velika količina. Moderni dehidratorji pa posušijo omenjene ostanke do te mere, da se jim volumen zniža tudi do 90%. S tem se močno dvigne učinkovitost odstranjevanja bioloških smeti, saj potrebujemo veliko manj prostora za njihovo shranjevanje. Tako bomo porabili manj truda in zabojnikov za smeti, da shranimo ostanke kosil, malic, večerij, prigrizkov ipd.

Manjši volumen smeti nam tudi pomaga pri prihranitvi stroškov. To pa zato, ker bomo porabili veliko manj sredstev za odvoz in shranjevanje bioloških smeti na kratki in dolgi rok.

Pametni dehidratorji

Današnji trg ponuja številno opremo za gostilne, ki jo lahko upravljamo računalniško. Moderni dehidratorji imajo vgrajene številne funkcije, ki omogočajo oddaljen nadzor same naprave. Obenem pa jo je izredno preprosto uporabljati, saj s pritiskom na določen gumb zaženemo njene razne funkcije.

Pomembna funkcija dehidratorja je zmožnost samodejnega čiščenja. To stori tako, da se njegova notranjost opere z vodo ali drugo tekočino. Naprava mora imeti dostop do vodnega omrežja, saj jo potrebuje za odvod odpadkov in pritok vode. Ker je hrana hitro posušena, ne prične izpuščati neprijetnih vonjav. Mogoče pa je tudi, da ostanke hrane darujemo številnim podjetjem, ki izdelujejo kompost za gnojenje, hranjenje živine ipd.

Moderni dehidratorji imajo vgrajene številne funkcije.

V tej kategoriji preberite še: