Otroški voziček

Otroški voziček je odličen tehnični pripomoček, ki staršem zagotovo olajša krajši ali daljši sprehod z otrokom. Vsi vemo, da se otroci hitro utrudijo in takrat je otroški voziček več kot prikladen. Namesto, da bi otroka vzeli v naročje in ga vso pot nazaj domov nesli, ga enostavno položimo v otroški voziček, kjer lahko udobno sedi ter med sprehodom opazuje naravo.

Seveda pa so otroški vozički nepogrešljivi pri dojenčkih in otrocih, ki še ne znajo hoditi. Nihče si ne zna predstavljati, kako bi izgledal sprehod s takšnim otrokom. Bi ga celo pot nosili? Sprehoda bi se otrok hitro naveličal, saj mu zagotovo ne bi bilo tako udobno, prav tako pa bi se sprehoda naveličali vi, ker bi vas bolele roke. Zato je otroški voziček v tem primeru več kot dobrodošel. Novorojenčka enostavno položite v voziček, kjer nato med vožnjo udobno leži, velikokrat pa ga vožnja tudi uspava in tako zaspi ter se umiri.

Res je, da izbira otroških vozičkov danes ni najlažja, ker je na trgu prisotnih veliko različnih proizvajalcev, ki vsi zagotavljajo, da je njihov izdelek pač najboljši. Za novopečene starše je zato izbira velikokrat nočna mora, saj se enostavno ne znajo pravilno odločiti. Pomembno je, da zato pred nakupom dobro premislite in odgovorite na nekaj vprašanj:

1. Koliko je star vaš otrok in kako dolgo mislite imeti otroški voziček? – Nekateri otroški vozički imajo možnost, da preklapljate med nastavitvami in tako iz vozička, primernega za novorojenčka naredite voziček, primeren za otroka, ki lahko sedi. Spet drugi te možnosti nimajo, zato je pametno, da premislite o tem, kakšen voziček sploh potrebujete.  

2. Kje boste uporabljali otroški voziček? – Obstajajo velike razlike med otroškimi vozički, primernimi za neraven teren in tistimi za po mestu. Velja, da ima otroški voziček, ki je namenjen za neravne terene, boljše vzmetenje ter večja kolesa, ki otroku omogočajo večjo udobnost ter varnost. Podobno je pri avtomobilih – vsi vemo, zakaj terenska vozila z lahkoto premagujejo neravne terene, medtem ko športna in nizka vozila tega ne morejo. Zato premislite, če se vam splača kupiti voziček, ki je namenjen »off-road« terenom, ali pa je za vas bolj primeren mestni model vozička.

3. Kolikšna je cena, ki jo želite plačati za otroški voziček? – Otroški vozički se med sabo razlikujejo predvsem po ceni. A tudi tu velja, da so dražji vozički kvalitetnejši in da imajo več dodatnih funkcij. Tako imajo nekateri zavoro, ki jo lahko upravljate z roko in ne z nogo, spet drugi dodatno vzmetenje, posledica teh lastnosti, ki jih osnovni modeli nimajo, pa je večja cena. Zato premislite, ali potrebujete otroški voziček z veliko funkcijami in ali jih sploh mislite uporabiti.

Nakup otroškega vozička zagotovo ni nekaj, kar bi izvajali vsak teden, zato se je pred nakupom modro odločiti, kaj sploh iščemo, nato pa izvesti nakup.

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *