Krema z UV-zaščito naj bo vaša stalna spremljevalka

Na morju se nam zdi samoumevno, da praktično ves dan uporabljamo kremo, ki ima dovolj visok SPF-faktor, da poskrbi za zaščito naše kože pred škodljivimi ultravijoličnimi žarki. Strokovnjaki pa priporočajo uporabo ustrezne kreme vse dni v letu. Drži sicer, da je večino časa naše telo zaščiteno z oblačili, zato pa si toliko več pozornosti zasluži krema za obraz …
Posledice izpostavljenosti soncu so lahko usodne

Kakovostna krema za obraz z UV-zaščito vas lahko obvaruje pred številnimi dejavniki tveganja. Dokazano je, da je koža, ki je pogosto izpostavljena soncu, precej bolj nagnjena k nastajanju gub. Prvi znaki staranja se lahko tako pojavijo že zelo zgodaj. Vendar pa krema z UV-zaščito nima le estetske funkcije. Tveganje za nastanek kožnega raka je mnogo višje pri tistih ljudeh, ki ne poskrbijo za ustrezno zaščito kože pred sonce. Krema s SPF-faktorjem vas lahko torej obvaruje pred resnejšimi zapleti.
Kako izbrati pravo dnevno kremo?
Na tržišču je mnogo krem za obraz, ki zagotavljajo tudi UV-zaščito, vendar pa te pri svojem delovanju niso enako učinkovite. Pomembno je, da izberete dovolj visok SPF-faktor, kar je v veliki meri odvisno od značilnosti vaše kože. Če se soočate z občutljivo kožo, ki na soncu hitro pordeči, mora biti faktor vsekakor višji kot pri ljudeh, ki tovrstnih težav nimajo. Tisti, ki imajo težave z mastno kožo, pa so postavljeni še pred dodatno oviro, saj je krema, ki poskrbi tudi za UV-zaščito, običajno nekoliko bolj mastna. Vendar pa boste z nekaj truda zagotovo odkrili takšno, ki bo ustrezala vaši koži. 

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *