Prednosti akumulatorske žage DeWalt

Po mnenju proizvajalca je ta žaga idealna tako za uporabo pri obrezovanju kot za rezanje debel do premera 25 cm. Zato je bolj primerna za delo okrog doma in na kmetiji (npr. odstranjevanje in obrezovanje manjših dreves in čiščenje manjših vej zaradi neurja). Prav tako je uporabna za vzdrževanje poti ali kampiranje, kjer je potrebno rezati manjše količine drv.

Če morate opraviti zahtevnejše in težje delo, kot je rezanje velikih količin drv ali delo na večjih drevesih, potem ta žaga verjetno ni za vas, bencinska žaga bo morda primernejša.

Ker žago poganja akumulator, ima številne prednosti pred bencinskimi modeli: je enostavna za zagon, brez hlapov in ni ukvarjanja s težavnim uplinjačem. Prav tako je veliko tišja, kar pomeni, da jo lahko uporabite, ne da bi preveč motili svoje sosede!

Oprema za rezanje

Žaga DeWalt DCCS620P1 je opremljena s 30-centimetrskim mečem in verigo z manjšim povratnim udarcem. Nosilec verige meri 10mm, ima 45 pogonskih členov s širino 1mm. Je manjši, kot ga imamo na večjih žagah in ni tako robusten. Vendar pa je veriga lažja in je več kot primerna za opravila, za katera je bila ta žaga izdelana. Zamenjava meča in verige je preprosta.

Za pravilno napenjanje veriga, ta žaga uporablja sistem brez orodja, zato ni treba imeti izvijača. Gre preprosto za to, da zavrtite jeziček za zaklepanje, zavrtite gumb za nastavitev meča in nato obrnete gumb za napenjanje verige, vse dokler napetost ni pravilna (pravilna napetost je v celoti pojasnjena v uporabniškem priročniku). Ko je veriga nova, je treba napetost pogosto preverjati (po odstranitvi baterije) v prvih dveh urah uporabe, saj se nove verige rahlo raztezajo.

Vaša verigo bo seveda treba občasno naostriti, da se zagotovi optimalna učinkovitost. Če želite to narediti sami, boste potrebovali pilo velikosti 4,5 mm in nosilec ali vodnik za pilo.

V tej kategoriji preberite še: