Inštrukcije elektrotehnike

Ko pridni učenci dobijo slabe ocene
Inštrukcije nudijo učencem tisto posebno individualno pozornost, ki jo prezasedeni učitelji ne morejo zagotoviti. Inštrukcije vam lahko nudijo pomoč do uspeha. Od nasvetov pri enostavni domači nalogi do intenzivnega dela na sposobnostih.

Dejstva
Jure leži v postelji v ponedeljek zjutraj in se pritožuje o še eni bolečini v trebuhu. Otrok, ki je nekoč užival v šolanju se mu sedaj izogiba kadarkoli je to mogoče. Laže o domačih nalogah in skriva rezultate preverjanj znanja. Kadarkoli ga njegova mati povpraša o šoli, zamenja temo ali odhiti v svojo sobo. Najprej je mislila, da je to samo faza pubertete, ampak je pri spričevalu hitro ugotovila, da gre tu za večji problem.
Sestala se je z Juretovim profesorjem, da bi ugotovila kaj se dogaja. Le-ta ji je povedal, da se Jure trudi, ampak mu ne uspe obvladati učne snovi. Predlagal ji je inštruktorja, ki bi delal z njim individualno in mu tako pomagal.

Najprej se je mati upirala mnenju profesorja. Jure je pameten otrok, ki mu je šlo vedno dobro v šoli. Krivdo je valila na profesorja, po drugi strani pa je vedela, da bo imel njen sin tega istega profesorja celo leto in morala je nekaj ukreniti v tej smeri.

Goran Grašič, izkušen inštruktor iz Ljubljane pravi, da veliko staršev s težavo prizna, da njihov otrok potrebuje dodatno pomoč. »Ampak inštrukcije niso stigma,« pravi. Doda, da se vsak učenec uči drugače, kar močno omejuje učitelja, da prilagodi ure vsakemu učencu. Tu lahko pomaga inštruktor. »Na inštrukcije moramo gledati kot na aktiven korak, ki ga naredi starš, da pomaga svojemu otroku,« pravi.

Kje začeti
Mati iz prejšnjega poglavja se je odločila da bi bila dodatna pomoč za Jureta dobrodošla, ampak ni vedela kje najti dobrega inštruktorja in kakšno pomoč iskati. V ta namen je poklicala profesorja, ki ji je povedal, da je mnogo inštruktorjev na internetu, samo prave ključne besede je potrebno izbrati pri iskanju.
Drugačen način učenja

Poklicala je precej inštruktorjev na seznamu in uspela najti takšnega, ki bi bil ustrezen za Jureta. Sestala sta se z njim in se odločila za njegovo pomoč. Po eni strani jo je skrbelo do bodo inštrukcije še dodatno zmanjšale njegovo motivacijo, saj mu šola že tako ni bila všeč, sedaj mu bo pa naložila še dodatno breme.
Grašiča to ne skrbi. Pravi da so inštrukcije drugačen način učenja kot ga otrok prejme v šoli. Inštruktorji poskrbijo za individualno pozornost, ki ustreza učenčevim načinom učenja in veliko inštruktorjev poskrbi, ali pa vsak skuša poskrbeti, da so učencem inštrukcije zabavne in tako učenci celo hočejo biti tam.

Na poti do uspeha
Samo nekaj ur inštrukcij je bilo dovolj za Jureta. Prenehal je hliniti bolečine v trebuhu in začel je delati domače naloge. Kazal je teste inštruktorju in predlagal učne snovi. Čeprav se njegove ocene niso izboljšale hipoma, se je izboljšal njegov odnos.

Nekaj mesecev inštrukcij bo trajalo, da dohiti in prehiti sošolce, ampak njegova mati sedaj ve, da je to dobro porabljen čas.

V tej kategoriji preberite še:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *