Zlato z veliko možnimi zdravilnimi lastnostmi za človeško telo

Zlato je ena izmed bolj dragocenih kovin s katero ima človeštvo že od nekdaj poseben odnos. Stare civilizacije so ga uporabljale za raznovrstne namene ohranjanja zdravja. Najstarejši znan primer omenjene prakse izhaja iz Egipta, kjer so verjeli, da je ima omenjena kovina različne mistične lastnosti. Tako so ga uporabljali za zdravljenje raznovrstnih bolezni in tegob, kot tudi v zobozdravstvu. Ker je zlato tudi mineral, ga je možno zaužiti s hrano ali kot napitek. To je privedlo do iznajdbe koloidnega zlata, ki je sestavljeno iz majhnih zlatih delcev namočenih v destilirani vodi ali drugi tekočini. Velika zanimivost tega zlata pa je, da ima morda izredno pozitivne učinke na človeško telo.

Koloidno zlato je poznano po možnih številnih pozitivnih učinkov na telo

Zlato so že stare civilizacije uporabljale za zdravljenje številni vnetij. Dandanes se ga uporablja z enakimi nameni. Koloidno zlato ima morda močan učinek olajšave bolečin v sklepih in vnetij. Tako ga nekateri ljudje uporabljajo za lajšanje simptomov artritisa, burzitisa, revmatizma ipd.

Koloidno zlato izboljšuje sposobnost delovanja možganov, spomina
Koloidno zlato okrepi telo in izboljša njegovo naravno obrambo pred boleznimi

Temu je tako, saj ima zlato močan proti-vnetni učinek na živih organizmih v zelo majhnih količinah. S posvetom z osebnim zdravnikom, ga lahko tudi jemljemo poleg zdravil na recept. Seveda je vedno močno priporočeno, da se o možnih stranskih učinkih pozanimamo pri osebnem zdravniku.

Zlato ima morda pomirjajoč učinek na um in telo posameznika

Razne študije so bile opravljene po celem svetu o učinkih koloidnega zlata na stanje uma posameznika. Znanstveniki in raziskovalci niso prišli do temeljitih sklepov, je pa bilo ocenjeno, da ima mogoče zlato pozitiven občutek na stanje uma in telesa.

Nekatere lastnosti zlata naj bi povečale koncentracijo in mentalno budnost. To pa zato, ker je možno, da zlato izboljša prenos električnih signalov med živčnimi celicami v možganih. S tem se zviša miselna sposobnost posameznika, obenem pa tudi poveča oziroma izboljša njegovo ali njeno duševno stanje.

Zlato naj bi imelo sposobnost regeneracije celic

Egipčani in druge starodavne civilizacije so uporabljale zlato za ohranjanje zdravja kože. Temu je tako, saj so verjeli, da lahko pozdravi glivične okužbe, ekceme, izpuščaje ipd. Te lastnosti pa naj bi tudi imelo koloidno zlato.

Tako je možno, da z njem lahko pospešimo celjenje ran, ki so nastale pri opeklinah, razne okužbe in veliko več. Poleg tega pa je možno zaslediti, da je koloidno zlato dostikrat uporabljeno kot sestavina v dražjih kremah za pomlajevanje obrazne in kože na drugih predelih telesa.

V tej kategoriji preberite še: